Met de nieuwe specials bij Frites Atelier is de haute friture klaar voor het voorjaar

Met de nieuwe specials bij Frites Atelier is de haute friture klaar voor het voorjaar

Vorig artikel Volgend artikel

Twee keer per jaar komen er bij Frites Atelier nieuwe specials op de kaart voor een gelimiteerde tijd. Voor deze nieuwe menu-items laat chef Sergio Herman zich altijd inspireren door zijn vele reizen. Voor de nieuwe specials laat hij zich inspireren door de rijke en gevarieerde smaken van Thailand en Italië. Dat levert de Creamy Carbonara en Thai Chicken Special op.

De haute friture van Frites Atelier heeft voor een ware revolutie in de frietwereld gezorgd. Er was al iets zoals ‘boerenfriet’ of ‘loaded fries’. Die laatste zag je niet snel in een friettent, maar vooral bij de fastfoodboeren of bij een eettentje. Maar sinds Sergio Herman bij Frites Atelier allemaal bijzondere toppings op friet is toe gaan voegen, zie je het inmiddels bijna overal.

Voorjaarsspecials

De Creamy Carbonara biedt een perfecte balans tussen romige kaas, knapperige spekjes en verse rucola, terwijl de Thai Chicken Special speelt met frisse en pittige smaken door rode chilipepers en zoete kaffir limoenblaadjes. Beide specials staan vanaf deze week op de menu’s bij de haute frituurketen.

Creamy Carbonara

De Creamy Carbonara is natuurlijk een variant van de Italiaanse klassieker waar Herman een eigen draai aan heeft gegeven voor een van zijn specials. Bovenop de krokante, goudgele friet van Frites Atelier worden romige kaas, knapperig gebakken spekjes en verse rucola gedaan. Zo krijg je herkenbare smaken van de Italiaanse klassieker, maar dan in een krokant jasje.

Thai Chicken

Voor de Thai Chicken Special speelt Herman met bijzondere smaken die kenmerkend zijn voor Thailand. Bovenop de knapperige friet wordt zachte kip gedaan, pittige rode chilipepers en zoete kaffir limoenblaadjes. Daarmee krijg je herkenbare smaken uit de Thaise keuken, die in dit samenspel de smaakpapillen uitdagen.

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies