De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Chocolademerk Hands Off My Chocolate gaat om en wordt vanaf nu helemaal plantaardig. Uit eigen onderzoek van het merk bleek dat melkchocolade te veel impact heeft op het milieu. Als reactie op dit alles heeft het merk besloten om het assortiment volledig plantaardig te maken. Om dit kracht bij te zetten wordt er voor pasen een 100% plantaardige VarkensHaas geïntroduceerd.
Kitty Smeeten, oprichter van Hands Off My Chocolate: “Toen ik voor het eerst hoorde hoe vervuilend melkchocolade is, schrok ik mij rot. Door de koemelk in onze chocolade te vervangen door een plantaardig alternatief kunnen we de CO2 uitstoot met meer dan 40% verminderen. Echt een enorm verschil!”
Beter milieu
Zoals uit de woorden van oprichter Smeeten blijkt, is het chocolademerk flink bezig met het milieu. Smeeten zegt hierover: “Later dit jaar streven we naar 100% ontbossingsvrije chocolade en willen we onze uitstoot in de toekomst nog verder reduceren en compenseren. We hopen hiermee andere merken te inspireren om ook in transitie te gaan en met ons mee te strijden!”
Hands Off
In het verlengde van dit alles zit ook de transitie qua naam van het werk. Hands Off My Chocolate wordt vanaf nu Hands Off. Smeeten vult aan: “Vanaf nu veranderen we onze merknaam daarom van Hands Off My Chocolate in Hands Off, want hands off our planet!” Daarom wordt er vanaf nu ook in plaats van koemelk, rijstmelk in alle producten van het chocolademerk gebruikt.
VarkensHaas
Om deze overgang kracht bij te zetten is er in aanloop naar pasen in de webshop van Hands Off een chocolade VarkensHaas te bestellen. Een knipoog naar de traditionele choco Paashaas en een statement om aan te tonen hoe vervuilend melkchocolade volgens het merk is voor de planeet.
Verder lezen over Chocolade
                Nieuws29.10.2025
Tony’s Choco Experience: 20 jaar chocolade, fun en impact
                Food03.12.2024
Nieuws wat we zelf opeten: Aflevering 18 met Baleine-zout, zoet van Leonidas en de Pineut
                Hotspots25.11.2024
Lekker eten wat er in de film voorbij komt met Cinema Culinair
                Food16.11.2024
Kerstshoppen in Londen? Dit kerstlekkers mag je niet missen
                Food11.10.2024
Chocolate Makers uit Amsterdam haalt zijn chocolade met een zeilboot
                Food11.06.2024
Marmir Chocolate: luxe boetiek-chocolade van eigen bodem
                Food31.05.2024
Waarom de Spaanse oliebol-achtige snack churros heet
                Tipt29.05.2024
Koffie als toetje? Met deze tips kan het!
Verder lezen over Supermarkt
                Food31.10.2025
Oma’s Soep breidt uit met broodsalades, koeken en pannenkoeken
                Nieuws28.07.2024
Uber Eats en Amazing Oriental werken samen vanuit de supermarkt
                Recepten13.11.2023
Heerlijke kleine gerechtjes voor het kerstdiner
                Nieuws29.06.2023
Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt
                Food21.06.2023
5 tips om voedselverspilling te voorkomen tijdens de vakantieperiode
                Nieuws18.06.2023
Zuiderburen grijpen in om boodschappen betaalbaar te houden, Nederlandse regering ziet hier niets in
                Nieuws31.05.2023
Binnen een half jaar zijn basisboodschappen 15% duurder geworden
                Food25.05.2023