Hands Off My Chocolate wordt Hands Off en volledig plantaardig

Hands Off My Chocolate wordt Hands Off en volledig plantaardig

Vorig artikel Volgend artikel

Chocolademerk Hands Off My Chocolate gaat om en wordt vanaf nu helemaal plantaardig. Uit eigen onderzoek van het merk bleek dat melkchocolade te veel impact heeft op het milieu. Als reactie op dit alles heeft het merk besloten om het assortiment volledig plantaardig te maken. Om dit kracht bij te zetten wordt er voor pasen een 100% plantaardige VarkensHaas geïntroduceerd.

Kitty Smeeten, oprichter van Hands Off My Chocolate: “Toen ik voor het eerst hoorde hoe vervuilend melkchocolade is, schrok ik mij rot. Door de koemelk in onze chocolade te vervangen door een plantaardig alternatief kunnen we de CO2 uitstoot met meer dan 40% verminderen. Echt een enorm verschil!”

Beter milieu

Zoals uit de woorden van oprichter Smeeten blijkt, is het chocolademerk flink bezig met het milieu. Smeeten zegt hierover: “Later dit jaar streven we naar 100% ontbossingsvrije chocolade en willen we onze uitstoot in de toekomst nog verder reduceren en compenseren. We hopen hiermee andere merken te inspireren om ook in transitie te gaan en met ons mee te strijden!”

Hands Off

In het verlengde van dit alles zit ook de transitie qua naam van het werk. Hands Off My Chocolate wordt vanaf nu Hands Off. Smeeten vult aan: “Vanaf nu veranderen we onze merknaam daarom van Hands Off My Chocolate in Hands Off, want hands off our planet!” Daarom wordt er vanaf nu ook in plaats van koemelk, rijstmelk in alle producten van het chocolademerk gebruikt.

VarkensHaas

Om deze overgang kracht bij te zetten is er in aanloop naar pasen in de webshop van Hands Off een chocolade VarkensHaas te bestellen. Een knipoog naar de traditionele choco Paashaas en een statement om aan te tonen hoe vervuilend melkchocolade volgens het merk is voor de planeet.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies