Alpro komt met eerste plantaardige chocolademousse

Alpro komt met eerste plantaardige chocolademousse

Vorig artikel Volgend artikel

Er zijn denk ik maar weinig mensen die niet op zijn tijd kunnen genieten van een heerlijke chocolademousse. Een goede mousse maken zonder room en ei lijkt een utopie, maar Alpro heeft toch een dappere poging gewaagd. Het plantaardig merk brengt een dubbele chocolademousse gemaakt van amandel en kokosnoot met daaronder een laag ganache.

Iedereen met een plantaardig eetpatroon heeft wel een of twee dingen die hij mist omdat er geen plantaardige variant van is. Die vlieger gaat dus ook op voor chocomousse en Alpro wil er via deze weg voor zorgen dat dit vanaf nu wel kan. Vandaar dat de mousse gemaakt is van geroosterde amandelen en kokosnoot, maar dit geeft de mousse ook nog een extra nootachtige smaak.

Cacao

De wereld van de cacao is er een die vol ellende zit en gelukkig zetten steeds meer chocoladeproducenten zich in om aan die misstanden iets te doen en de cacaoboeren een beter leven te geven. De cacao die Alpro gebruikt voor de mousse is De cacao in de mousse is Rainforest Alliance en UTZ-gecertificeerd, wat betekent dat de cacao tot op de laatste boon duurzaam is verbouwd en geoogst.

Daarbij komt dat ook de andere ingrediënten van goede komaf zijn. De amandelen worden op duurzame wijze geteeld op boerderijen in de buurt van de Middellandse Zee waarbij de boeren de natuurlijk zoveel mogelijk beschermen en het watergebruik maximaal beperkt wordt. Dat alles bij elkaar maat de nieuwe chocolademousse een duurzaam en plantaardig alternatief zo voor de feestdagen.

Wes van Geneijgen

Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies