Villa Massa introduceert eigen Amaretto als nieuwe likeur

Villa Massa introduceert eigen Amaretto als nieuwe likeur

Vorig artikel Volgend artikel

Drankmerk Villa Massa staat natuurlijk bekend om de eigen limoncello uit het hart van Italië; Sorrento. Iedereen die ooit in Italië is geweest weet dat iedere nonna wel een eigen likeur in de keuken stookt van lokale ingrediënten. Helemaal niet gek dat Villa Massa het assortiment uitbreidt met een andere favoriete likeur in Italië: amaretto.

Het is altijd interessant om te zien als andere producenten zich op een markt begeven waar een groter merk de ‘naam’ van de categorie geclaimd. Hoewel het op voorhand een oneerlijke strijd lijkt, liggen er veel kansen. Zo is Fritz-Kola ingeburgerd en vecht de palmolievrije hazelnootspread van Mister Kitchen zich de markt in.

Siciliaanse amandelen

De amaretto wordt op traditionele manier gemaakt van Siciliaanse amandelen. Die worden licht in de schil geperst en daarna geweekt in een mengsel van koud water en alcohol. Op die manier wordt de smaak van de amandelen goed opgenomen en krijg je een amandelextract. Om dit alles zacht af te ronden wordt dit alles gefilterd en gebotteld.

Het resultaat is een drank met een parelmoerachtige kleur en koperen gloed. In de geur van de amaretto komen bitterheid en marsepein duidelijk naar voren. Als je hem drinkt heb je te maken met een zachte en zoete drank waar de marsepein weer duidelijk naar voren komt en die hints heeft van vanille kers en cacao.

Exclusief verkrijgbaar

De amaretto is exclusief in Nederland verkrijgbaar bij alle bekende Nederlandse slijterijen. Ries Bokken, Senior Brand Manager van Zamora Company, over de nieuwe drank: “De familie Massa heeft een obsessie voor kwaliteit en tijdens hun zoektocht naar de beste amandelen voor in deze likeur, kwam zij terecht in Sicilië. Naast haar inmiddels wereldwijd geprezen limoncello, nog altijd gemaakt volgens een familierecept uit 1890, wil de familie Massa nu likeurliefhebbers kennis laten maken met deze zachte en smaakvolle amaretto.”

Wes van Geneijgen

Wes is editor-in-chief van Eatly.nl. Hij werkt als freelance journalist en copywriter. Is wakker te maken voor: goed eten&drinken of een toffe trip. Mail:...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies