Lowlander presenteert gin die natuurpositief geproduceerd wordt

Lowlander presenteert gin die natuurpositief geproduceerd wordt

Vorig artikel Volgend artikel

Duurzaamheid, stikstof, co2-uitstoot en milieu zijn hippe (container)begrippen die producenten te pas en te onpas gebruiken om visie, strategie en producten te vermarkten. Gelukkig zijn er bedrijven die dit alles in de vezels hebben en al jaren mee bezig zijn. Een daarvan is botanisch bierbrouwer Lowlander. De nieuwe Lowlander Gin is daar ook weer een goed voorbeeld van.

Het is een gin die gedistilleerd is met jeneverbes, limoen- en kardemomblad, spar, rozemarijn en citroen. Dat maakt het een frisse en heldere gin vol citrustonen en verse kruiden. Bij de productie moet er aanzienlijk co2 uitgestoten worden en voor iedere verkochte fles wordt er twee keer zoveel co2 gecompenseerd.

Werken met natuur

Frederik Kampman, Chief Botanical Officer, over de gin: “Bij Lowlander zijn we gefascineerd door de wereld van distilleren en de wereld van botanicals. In de afgelopen zes jaar hebben we dan ook al een hoop verfrissende bieren met verschillende kruiden, specerijen en fruit mogen brouwen. Nu gaan we nog een stap verder, door 's werelds eerste natuurpositieve gin te introduceren.”

Circulaire botanicals

De gin wordt gemaakt met verse (niet gedroogde), lokale en circulaire botanicals van zero-waste verticale stadsboerderijen, in combinatie met geredde en gerecyclede ingrediënten. De limoen- en kardemomblaadjes zijn afsnijdsels van Koppert Cress, die plantaardige ingrediënten voor chef-koks produceren. De sparrennaalden komen van afgedankte kerstbomen. De rozemarijn is afkomstig van de zero-waste vertical farm Growy Amsterdam en de citrusschillen zijn uit de horeca geredde reststromen in samenwerking met PeelPioneers.

Perfect serve

Perfect serve Voor de meest frisse en evenwichtige smaakervaring schenk je één deel Lowlander Gin en vier delen tonic in een Lowlander glas dat je tot de rand gevuld hebt met ijsblokjes. Schijfje citroen en een takje rozemarijn erin en genieten maar. Proost!

De gin is vanaf 19 april verkrijgbaar bij Gall & Gall, in de webshop van de bierbrouwer en geselecteerde horecazaken.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies