Internationale Disaronno Day: zo maak je zelf een Disaronno Fizz cocktail

Internationale Disaronno Day: zo maak je zelf een Disaronno Fizz cocktail

Vorig artikel Volgend artikel

Het is vandaag 19 april en de liefhebbers van ’s werelds bekendste Italiaanse likeur weten dan wat dit betekent, namelijk: Internationale Disaronno Day. Zoals jullie weten worden wij altijd vrolijk van een goede (klassieke) cocktail, vandaar dat we vandaag de Disaronno Fizz met jullie delen.

Op Disaronno Day viert Disaronno de passie voor de Italiaanse likeur met mensen over de hele wereld die ook nog eens van een lekkere cocktail houden. Het geluk wil dat het een heerlijke lentezondag met een blauwe lucht en een zon die lekker schijnt. Perfecte setting om te borrelen in je tuin, op je balkon of op je dakterras met een verfrissende cocktail.

Verfrissende cocktail

Een van de voordelen van Disaronno gebruiken in een cocktail is dat het een drankje wordt met minder alcohol dan in een ‘normale’ cocktail. Door de onmiskenbare eigenzinnige smaak van Disaronno krijgt de cocktail een duidelijke smoel. Het toevoegen van soda water (bruisend water) en citroensap maken het een verfrissende en dorstlessende cocktail. Ideaal voor een warme lentedag.

Disaronno Fizz

Zoals hierboven te zien is, is het maken van een Disaronno Fizz cocktail geen rocket science. Dit heb je ervoor nodig: 45 ml Disaronno, bruisend water en vers citroensap.

Het recept is makkelijk. Vul eerst het glas met ijs om het te koelen. Als het enigszins goed gekoeld is voeg je er de 45 ml Disaronno aan toe en een paar scheutjes citroensap. Dit top je af met het bruisend water en ter garnering citroenschil. Geniet van je Disaronno Fizz!

Disaronno Fizz verpakking
(Afbeelding: Disaronno Fizz cocktail set - Disaronno)
Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies