Hertog Jan viert heropening terrassen met speciaalbier ‘Het Weerzien’

Hertog Jan viert heropening terrassen met speciaalbier ‘Het Weerzien’

Vorig artikel Volgend artikel

De kogel is dan eindelijk door de kerk: volgende week woensdag 28 april mogen de terrassen weer open tussen 12:00 en 18:00. Veel mensen zijn hun ‘terrasritme’ aan het bijstellen om het meeste uit die zes uur te halen. Het Limburgse Hertog Jan is zelfs zo verheugd dat het een exclusief speciaalbier heeft gebrouwen voor de heropening: Het Weerzien.

Het is sowieso al fijn om te zien dat de Nederlandse bierbrouwers er vertrouwen in hebben dat ze iedere zaak van bier kunnen voorzien voor de heropening volgende week. Hertog Jan doet nog een duit in het zakje van de feestvreugde door 2.000 fusten van speciaalbier Het Weerzien te schenken aan horecagelegenheden voor de heropening.

Gratis fusten

Vanaf vandaag is het bier exclusief te bestellen via in de online brouwerijwinkel van de bierbrouwer. In gelimiteerde oplage zijn daar, en in de brouwerijwinkel in het Limburgse Arcen, voor een tientje 4-packs beschikbaar zolang de voorraad strekt. Met de opbrengst van deze verkoop geeft de brouwerij de horeca gratis fusten. Dus als een horecaondernemer drie fusten speciaalbier afneemt, krijgt hij er twee gratis fusten Het Weerzien bij.

Brouwer bij Hertog Jan Michae Peute over Het Weerzien: “We missen de horeca, het samenzijn en de ontspanning die deze plek ons biedt. De horeca is voor velen dé plek waar je in goed gezelschap geniet van een goed glas bier. Dit gevoel, gepaard met de start van de lente, heeft mij geïnspireerd in de totstandkoming van ‘Het Weerzien’. Het bier smaakt als een nieuw begin. Met ‘Het Weerzien’ hopen wij de horeca een steuntje in de rug te geven en proost ik op het moment dat we elkaar eindelijk weer mogen ontmoeten.”

Kölsche Wiess

Peute was ook de brouwer die Het Weerzien heeft ontwikkeld en gebrouwen. Het is een echte Kölsche Wiess geworden ofwel een bovengistend, ongefilterd blond bier met 4,9% alcohol. door het brouwen met een extra hoeveelheid tarwemout heeft het bier meer aroma en geeft het bier een voller mondgevoel. De lichte hoptoetsen en fruitige afdronk maken het een fris doordrinkbaar bier.
Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies