BACARDÍ lanceert nieuwe zomerse rum: Caribbean Spiced

BACARDÍ lanceert nieuwe zomerse rum: Caribbean Spiced

Vorig artikel Volgend artikel

Rummerk BACARDÍ introduceert tijdens deze heerlijk warme weken in ons land een nieuwe rum: de Caribbean Spiced. Inmiddels is het assortiment rums van het merk best gegroeid de afgelopen jaren, met enkele heel toffe uitingen tot gevolg. Daar gaat deze nieuwe rum ook bij horen, want hij is echt iets anders dan de rest.

Deze rum is een blend van romige specerijen, ananas, kokoswater en het zoete van de kokosbloesem. Dat geeft hem gelijk een enorm zomerse vibe. Het ‘spice’-gedeelte zit in beginsel vooral in de kaneel die je duidelijk proeft en de rijping op eikenhout. Dat maakt het een enorm tropische rum die je echt even naar het Caribisch gebied transporteert. Ik waande me even terug op Bonaire.

Volle smaak

Het is ook echt door zijn volle en uitgesproken smaak een ideale rum om in cocktails te gebruiken. Van zichzelf is de Caribbean Spiced niet heel zoet, dus dat maakt hem ideaal om gewoon met cola te drinken. Maar je kan vooral met de kaneel en kokos heel erg spelen in cocktails, het geeft bijna iedere cocktail net even een andere dimensie of kick.

Cocktails

Een van de fijnste dingen aan klassieke cocktails is dat je het wiel niet opnieuw uit hoeft te vinden. Zo heb je bijvoorbeeld altijd de mogelijk om een nieuwe smaaksensatie te creëren als je een nieuwe gin wil gebruiken in een gin-tonic. Deze nieuwe rum van Bacardí gaat hetzelfde betekenen voor veel van je favoriete cocktails.

Als je thuis met regelmaat een Daiquiri maakt(mocht je dit nog niet doen, hoogste tijd!) dan kun je met deze rum een heel nieuwe dimensie aan je favoriete Daiquiri-variant toevoegen. Zoals gezegd gaat dat ook op voor je rum-cola, maar waar de Caribbean Spiced bij voor heeft gezorgd is dat ik voor het eerst bewust heb genoten van een Piña Colada of ja, in dit geval dan een Caribbean Colada. Het blijkt dus een ideale rum of een tropische touch aan een cocktail te geven.


De nieuwe rum is verkrijgbaar bij Gall & Gall en de betere slijterijen.

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies