Advies van Talisker: ga voor avontuurlijke feestdagen en steek de bbq aan!

Advies van Talisker: ga voor avontuurlijke feestdagen en steek de bbq aan!

Vorig artikel Volgend artikel

De kerstdagen gaan dit jaar voor het tweede jaar op rij anders verlopen dan anders. Om het zo ‘normaal’ mogelijk te houden worden er evengoed uitgebreide kerstdiners gepland, dinerboxen gekocht en is er gewoon op de Top2000 gestemd. Whiskymerk Talisker wil je een beetje door de kerstsleur helpen en stelt voor om met de feestdagen lekker de barbecue aan te steken.

Dat als de zon schijnt barbecuen stiekem volksport nummer één kan niemand verbazen, maar de winterbarbecue is nog niet zo’n echt ding. Terwijl het hele idee van warmte, geliefden, een hapje en een drankje juist in de winter perfecte ingrediënten zijn voor een onvergetelijke middag of avond. Daarom deelt het whiskymerk graag een stappenplan hoe je dit fikst.

Stap 1: Warm aankleden

In de zomer is het credo vaak: minder kleren is beter, in de winter geldt toch echt het tegenovergestelde. Beste tip is om je in laagjes te kleden en voorbereid te zijn op kou en eventuele buien. Als je dan in de tuin een vuurkorf aansteekt om een beetje op te warmen en te genieten van een hapje en drankje zit je helemaal goed.

Stap 2: Gedegen voorbereiding

Net als met heel veel dingen in het leven is een goede voorbereiding essentieel. Als je van tevoren al het vlees in de marinade hebt gelegd en de groenten hebt gesneden, voorkom je pendelen tussen binnen en buiten. Als je dan ook nog zorgt voor genoeg houtskool om een avondje te vlammen, zit je helemaal goed.

Stap 3: Avonturieren in de keuken

Wil je een toffe marinade voor je vlees? Drenk het vlees dan in whisky met een beetje suiker en een Spaans pepertje. De whisky zorgt dat het vlees malser wordt en de andere ingrediënten geven extra smaak.

Stap 4: Perfecte drankje

Als een whiskymerk je tipt om te gaan barbecueën dan volsta je nooit met wijn of bier. Het whiskymerk heeft verschillende soorten whisky die voor de beginnende drinker of voor de echte whiskyconnaisseur heerlijk zijn tijdens een barbecue. En je kan je gasten natuurlijk ook altijd verblijden met een goede whiskycocktail.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies