Groentes in de koffie

Groentes in de koffie

Een alternatief om voedselverspilling tegen te gaan

Vorig artikel Volgend artikel

'S ochtends drinkt de gemiddelde Nederlander maar al te graag een verse kop koffie. Dit kan over groentes niet gezegd worden. Van groentes zijn we vaak minder fan. Wat als je voortaan je dagelijkse groentes kunt mengen met je koffie? In Australië hebben ze het voor elkaar gekregen om broccoli-stronken te transformeren in poeder. Dit is gedaan met broccoli's die qua uiterlijk niet goed genoeg zijn voor de supermarkt.Twee schepjes poeder staat gelijk aan één portie broccoli. Broccoli zit vol vezels, vitamine B6, vitamine E en magnesium. Zonde om te laten staan!

Waarom groentes in poedervorm?

Gemiddeld eten we minder groentes dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Poeder is toch een laagdrempelige manier om genoeg groentes binnen te krijgen. In plaats van die theelepel suiker, toch maar een lepeltje broccoli-poeder. Daarnaast is het ook een goed middel tegen voedselverspilling. Broccoli's die niet moeders mooiste zijn, krijgen zo toch nog een kans. In een café in Melbourne serveren ze de broccoli-poeder in de koffie. De partijen zijn nu aan het proberen om de poeder daadwerkelijk op de markt te brengen.

Groentepoeder zal voor sommigen een uitkomst zijn. Geen kinderen meer die de broccoli op de grond gooien, en zelf de groentes niet meer hoeven snijden en bereiden. Van de andere kant, groentes kunnen juist ook de kern vormen van een maaltijd. Er zijn genoeg recepten te vinden waar de groentes op zo'n manier zijn bereid, dat het water je in de mond loopt.

[Afbeelding © tortoon - Adobe Stock]
Hester Bastiaanse

Hester is afgestudeerd in de master Communicatie-en Informatiewetenschappen. Een nieuwsgierige houding, brede interesse en een passie voor schrijven kenmerken...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies