Mout Bierfestival strijkt neer in verschillende steden, te beginnen in Tilburg

Mout Bierfestival strijkt neer in verschillende steden, te beginnen in Tilburg

Vorig artikel Volgend artikel

Het is voor het tweede jaar op rij door de geldende maatregelen een schrale festivalzomer. Waar normaal tijdens de zomer ieder weekend soms meerdere muziek-, food- of bier-/wijnfestivals waren, is daar nu al twee zomers zo goed als geen sprake van. Daarom is het goed om te zien dat dit weekend Mout Bierfestival het bierfestivalseizoen opent in het Tilburgse Spoorpark.

In het Spoorpark zijn dit weekend vijfentwintig bierbrouwerijen aanwezig met meer dan tweehonderd verschillende speciaalbieren. Naast al deze bieren heeft Mout Bierfestival ook gedacht aan wat muzikaal vertier en allerlei lekkers qua eten geïnspireerd op de Latijns-Amerikaanse keuken. Het bierfestival is coronaproof en volgens de huidige richtlijnen georganiseerd, daarom is het een geplaceerd evenement en iedereen wordt aan tafel bediend.

Bierbrouwerijen

Op het festival zijn er zoals gezegd meer dan 200 bieren te proeven van allerlei toffe brouwerijen. Onder meer de volgende bierbrouwerijen zijn aanwezig: Amundsen, Lervig, Pühaste, Davo, Kompaan, VandeStreek, Hooglander, Kraftbier, Oproer, Stadsbrouwerij 013 en Oersoep. En wat vaker is op een bierfestival: verschillende bierbrouwers hebben speciaalbieren bij die ze alleen op een bepaalde dag schenken.

Tijdslots

Het festival trapt vandaag af om 16:00 uur en gaat door tot 00:00 uur. Op zaterdag is het festival toegankelijk in twee tijdslots. De eerste is van 13:00 tot 19:00 uur en het tweede is van 19:30 tot 00:000 uur. Voor zondag is er een tijdslot, maar is het wel een stuk vroeger afgelopen. Dan is het Mout Bierfestival tussen 13:00 en 21:00 uur te bezoeken.

De ticktes voor het bierfestival zijn via de eigen website te bestellen voor €9,- per tijdslot. Mocht Tilburg te ver zijn, de komende tijd duikt Mout Bierfestival onder meer op in Eindhoven en Maastricht.

(afbeeldingen bij dit artikel © Jimmy Israel)

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies