De firma kaas: verse kaas direct van de boer zo op je deurmat

De firma kaas: verse kaas direct van de boer zo op je deurmat

Vorig artikel Volgend artikel

Voor iedereen die liefhebber is van kaas en wekelijks bang is om zijn voorraad er doorheen te jagen, zijn er verschillende oplossingen. Een daarvan is het kaasabonnement van de firma kaas. Daarmee krijg je wekelijks een vers stuk boerenkaas op de deurmat. Er is keuze uit: jong belegen, belegen en oude kaas.

Als we op de redactie iets tofs spotten rondom kaas of kaasabonnementen dan delen we dat natuurlijk graag met jullie, want ons credo blijft kaas=leven. Vandaar dat we enorm vrolijk werden van het verhaal van de man achter de firma kaas -en kaasbaas- Wouter Swolfs. Samen met zijn team streeft hij ernaar om de kazen van lokale boerderijen bij een groter publiek op de keukentafel te krijgen.

Brug slaan

Op die manier probeert dit bedrijf een brug te slaan tussen kaasliefhebbers en boeren. Daarvoor wordt samengewerkt met verschillende boerenbedrijven verspreid over heel Nederland. De ene boerderij maakt al 40 jaar kaas, bij de andere staat de vierde generatie inmiddels aan het roer en bij weer een ander werkt de hele familie mee in het boerenbedrijf.

De kaas wordt direct bij hen afgenomen en zonder overbodige schakels direct via een brievenbuspakket bij de klanten bezorgd. Hierdoor krijgen de boeren een betere prijs voor hun kazen, iets dat je bijvoorbeeld ook ziet bij koffieabonnementen.

De firma kaas, kaas uit het vuistje
(Afbeelding: het brievenbuspakket mét kaas van de firma kaas - © firma kaas)

Kaasabonnement

Wekelijks kaas op je deurmat zien ploffen is heel makkelijk geregeld. Op de website van de firma kaas maak je een keuze uit welke soort kaas je wil: jong belegen, belegen of oude kaas. Vervolgens maak je de keuze of je iedere week of tweewekelijks een stuk kaas wil ontvangen.

Dat zijn de enige keuzes die je hoeft te maken voor een kaasabonnement. Want het bedrijf zorgt er dan voor dat er volgens het gekozen interval verse boerenkaas op de deurmat ploft. Je kan er ook voor kiezen dat de soort kaas iedere keer wisselt, zodat je die van alle boeren leert kennen. Mocht je ineens een favoriet hebben gekregen, dan kun je dit aangegeven en die daarna standaard ontvangen.

Door de brievenbus

Na het afsluiten gaat het bedrijf en de boeren aan de slag, want de kazen worden wekelijks vers bij de boerenbedrijven opgehaald. Zij weten via de afgesloten abonnementen precies hoeveel kaas er gemaakt moet worden. Na het ophalen worden ze gesneden, gelabeld en opgestuurd (met kaaspapier!) via PostNL. Dat wordt gedaan via speciale doosjes die door de brievenbus passen.

Nieuwsgierig? Via de website van de firma kaas sluit je heel makkelijk een kaasabonnement af.

Wes van Geneijgen

Wes is editor-in-chief van Eatly.nl. Hij werkt als freelance journalist en copywriter. Is wakker te maken voor: goed eten&drinken of een toffe trip. Mail:...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies