De eerste quarantaine koffiehype: Dalgona Coffee

De eerste quarantaine koffiehype: Dalgona Coffee

Vorig artikel Volgend artikel

Iedereen boven de 16 die Tiktok alleen bij naam kent, kan deze quarantaine koffiehype gemist hebben. Al duikt Dalgona Coffee inmiddels ook op andere sociale media op. Deze eigenzinnige variant van een latte uit Zuid-Korea is al een paar dagen online het gesprek van de dag. Tijd om er eens in te duiken én we geven je het recept.

Dalgona koffie is een latte-variant die bestaat uit gekoelde melk met daar bovenop een lobbige schuimlaag. Het is eigenlijk een ideale doe-het-zelf quarantaine hype, want iedereen heeft sowieso alle ingrediënten in huis om deze variant te maken. Want om deze romige, lobbige latte te maken heb je eigenlijk alleen: melk, suiker, water en oploskoffie nodig.

Dalgona koffie maken

Het maken van de Dalgona koffie is net zo simpel als de lijst van ingrediënten. Dit heb je nodig:

  • twee lepels oploskoffie
  • twee lepels suiker
  • twee lepels warm water
  • half glas melk
Dalgona Coffee_3

Zoals je ziet zijn de verhoudingen voor de drie belangrijkste onderdelen hetzelfde. Na gelang het glas waarin het komt of hoeveel je wil, kun je dit aanpassen. Om de koffie te maken doe je de suiker, oploskoffie en water in een kom om te mixen. Daarna komt het enige lastige onderdeel: het kloppen van dit alles.

Opkloppen met de hand

Je kan hiervoor natuurlijk een machine gebruiken (=sneller) of met een garde doen. Als je het met een garde gaat opkloppen, dan kost het je ongeveer 15 minuten. Wat je wil bereiken is dat je van het donkere prutje een lobbig (licht)bruin geheel krijgt. Als dat is gelukt schenk je een glas voor iets meer dan de helft vol met koude melk, daarop plaats je de lobbige koffiemix. Dat is alles, geniet!
Wes van Geneijgen

Wes is editor-in-chief van Eatly.nl. Hij werkt als freelance journalist en copywriter. Is wakker te maken voor: goed eten&drinken of een toffe trip. Mail:...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies