​5 heerlijke gourmetrecepten

​5 heerlijke gourmetrecepten

Vorig artikel Volgend artikel

Gourmetten is zo gezellig omdat je samen aan tafel het eten bereidt. Ideaal voor een grote groep. Je kunt een kant-en-klaar pakket met stukjes vlees aanschaffen, maar het kan een stuk lekkerder! In dit artikel vind je 5 lekkere gourmetrecepten om zelf te bereiden.

1. Gemarineerde bieflapjes

In veel barbecuepakketten vind je bieflapjes of een ander stuk van de rund. Dit is vaak op z’n lekkerst als je het van tevoren marineert. Maak de volgende marinade (voor 400 gram rundvlees):

  • 2 el olijfolie
  • 6 el ketjap manis
  • 2 teentjes knoflook (geperst of heel fijn gehakt)
  • 3 el bruine basterdsuiker

Roer alle ingrediënten goed door elkaar. Snijd het vlees in zo dun mogelijke lapjes (mocht dat nog niet al gedaan zijn). Leg de lapjes in de marinade en zorg dat de marinade goed over het vlees verdeeld is. Laat het minimaal 1 uur rusten.

biefreepjes

2. Zelfgemaakte slavinkjes

Slavinkjes kun je heel makkelijk zelf maken. Rol ze van gehakt en ontbijtspek of katenspek. Het gehakt kun je zelf kruiden. Ga bijvoorbeeld voor Italiaanse kruiden of tuinkruiden om de slavinkjes een andere smaak te geven. Je kunt ook na het maken de slavinkjes bestrooien met kipkruiden of gehaktkruiden. Druk de slavinkjes plat, dan worden ze eerder gaar op het gourmetstel.

3. Visfilet in curry

Visfilet in curry kun je van verschillende vissoorten maken. Het is het lekkerst met witte vis, zoals kabeljauw of pangasius. Vervolgens maak je er een lekker currysausje bij waar je de vis in marineert.

  • 150 gr witte vis
  • 1/2 uitje
  • 1 el citroensap
  • 1 tl kurkuma
  • 3 tl kerrie
  • 1/2 dl kokosmelk
  • 1 tl verse bieslook
  • Snufje zout

Snijd het uitje zo fijn mogelijk. Doe het samen met de kurkuma, kerrie en kokosmelk in een schaal en roer goed door. Knip de bieslook fijn erboven. Snijd de vis in blokjes en schep deze door de curry. Zorg dat de curry goed verdeeld is en laat het dan rustig een uurtje staan.

visfilet

4. Gepaneerde brie

Brie smelt langzamer dan gewone kaas. Het wordt wel zacht, maar loopt niet direct uit elkaar. Het is dan ook een heerlijke kaas om kaashapjes van te maken voor in je gourmetpannetje.

  • 100 gram brie
  • 1 ei
  • 6 el paneermeel

Snijd de brie in dunne plakjes. Klop het ei los in een schaaltje en strooi het paneermeel op een bordje. Rol elk plakje brie eerst door het ei en dan door het paneermeel. Herhaal dit als je een extra dik en knapperig korstje wilt. Daarna kun je de brie zachtjes laten smelten aan beide kanten. Zolang je er niet teveel van eet (meer dan 50 gram per persoon per dag) is brie super gezond eten!

5. Zelfgemaakte kruidenboter

Vaak is bij het gourmetten ook stokbrood aanwezig. Extra lekker met kruidenboter. En wat is er nou lekkerder dan zelfgemaakte kruidenboter?

  • 1 klein pakje roomboter (100-150 gram)
  • 3 tl citroensap
  • 4 takjes verse peterselie
  • 10 takjes verse dille
  • 8 takjes verse bieslook
  • 2 teentjes knoflook

Hak alle kruiden zo fijn mogelijk, zeker de knoflook. Laat de roomboter zacht worden op kamertemperatuur. Schep dan met een lepel de kruiden door de roomboter en verdeel het goed. Druppel er dan het citroensap bij. Na het mengen proef je de kruidenboter even en voeg je naar smaak zout en peper toe.

kruidenboter

Gourmetten is heel gezellig en doorgaans ook nog eens heel lekker. Je kunt gourmetten zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Heb je weinig zin om alle boodschappen zelf te halen? Dan kun je je gourmet online bestellen. Het gourmet vlees van A-Z is al van tevoren klaargemaakt en gemarineerd. Je hoeft het alleen nog maar zelf te bakken op het gourmetstel! Super gemakkelijk, zeker omdat na afloop alles (inclusief vieze afwas) weer wordt opgehaald. Wil je toch zelf aan de slag, dan zijn dit 5 lekkere recepten die het gourmetten nog beter maken.

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies