Gezond03.05.2019

Zweedse balletjes van Ikea komen ook in een plantaardige variant beschikbaar


Ikea blijft niet alleen nieuwe producten uitbrengen voor bij jou in huis, ook de keuken van de Zweedse meubelfabrikant blijft innoveren. Na de veggie hotdogs en het plantaardige softijsje werken ze nu ook aan een nieuw plantaardig gehaktballetje.

Zweedse balletjes

De Zweedse balletjes is een iconisch recept van Ikea, traditioneel geserveerd met roomsaus, aardappelpuree en bosbessenjam. Maar Ikea werkt nu aan de ontwikkeling van een nieuwe gehaktbal, eentje die eruit ziet en smaakt naar vlees, maar die volledig is gemaakt van alternatieve plantaardige eiwitten.

Voor Ikea is dit een volgende stap voor het inspireren van mensen om een gezonder en duurzamer leven te leiden door lekker eten aan te bieden dat een positieve impact heeft op mens en milieu.

<i>Plantaardige Zweedse balletjes</i>
Plantaardige Zweedse balletjes

Wereldwijd beschikbaar

Ikea heeft de ambitie om de nieuwe plantaardige gehaktbal in alle restaurants wereldwijd te serveren. Tijdens het ontwikkelingsproces heeft Ikea samengewerkt met een aantal van de toonaangevende leveranciers in de industrie die de eerste tests en proeverijen van de plantaardige gehaktballen met alternatieve eiwitten doen.

De eerste klant die de nieuwe plantaardige gehaktballetjes zal proeven, staat gepland voor begin volgend jaar.

Uitdaging voedingsindustrie

De voedingsindustrie staat voor veel uitdagingen en deze zijn vaak nauw verbonden met duurzaamheid. Onderzoek toont aan dat om de groeiende bevolking te voeden er 70% meer voedsel nodig zal zijn in 2050. De bestaande eiwitproductie zal niet aan die vraag kunnen voldoen. En dus moet men op zoek naar alternatieven.

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.