V-Sinne bewijst dat er meer bijzondere gin uit het Zwarte Woud komt

V-Sinne bewijst dat er meer bijzondere gin uit het Zwarte Woud komt

Vorig artikel Volgend artikel

Als je aan het Duitse Zwarte Woud en gin denkt, dan is het eerste merk dat naar boven drijft natuurlijk Monkey 47 gin. Het is natuurlijk een van de bekendere ginmerken dat zich ook nog eens enorm profileert met het Schwarzwald. Daarom was het heel bijzonder om te ontdekken dat er meer bijzondere gin in die regio gemaakt wordt. Dit is het verhaal van V-Sinne Gin.

Het Zwarte Woud heeft een lange geschiedenis op het gebied van het distilleren van allerlei fruitlikeuren. Maar het was een tv-reportage die oprichters Viktor Svetlov en Johann Buchmüller in 2016 zagen die hun nieuwsgierigheid triggerde naar het zelf maken van gin.

Schwarzwald

Dat het Zwarte Woud op het gebied van ingrediënten een rol moest spelen werd al snel duidelijk, dat is alleen makkelijker bedacht dan uitgevoerd. Het werd een flink traject dat ongeveer negen maanden in beslag nam. Met de eerste creatie die door de keuring kwam: V-Sinne Schwarzwald Dry Gin, namen ze iedereen mee op een tocht door het Zwarte Woud maken. Het mooie aan die gin is dat hij sindsdien 12 internationale ginprijzen heeft gewonnen.

Buchmüller verwoordt het als volgt: “Onze visie is om iedereen mee te nemen op reis naar het Zwarte Woud om met al hun zintuigen van het moment te genieten. In onze distilleerderij werken we met passie aan niet alleen gins, maar aan allerlei onconventionele ideeën en innovaties. Met passie zetten we ons in om de bekroonde kwaliteit en een inspirerende variëteit aan smaken te waarborgen.”

V-Sinne Trilogie

Inmiddels heeft V-Sinne zijn eigen trilogie met een: Dry Gin, Raspberry Magic Gin en Gin Elixer. Misschien denk je nu dat er flessen gin aan de lopende band uit de distilleerderij lopen, maar niets is minder waar. Per maand worden er maximaal 1000 flessen gedistilleerd verdeeld over de drie soorten. Dat heeft ook met de ambachtelijke manier van werken te maak. Alle plantaardige ingrediënten, kruiden en wortels worden bijvoorbeeld met de hand geplukt.

Proeven

We hebben de trilogie weten te bemachtigen en hebben alle drie de gins geproefd. Wat eigenlijk gelijk opvalt is dat ze een duidelijk eigen karakter hebben, maar het is wel duidelijk dat ze uit dezelfde distilleerderij komen. Dat heeft natuurlijk te maken met het gebruik van dennennaalden, zuurbes en blauwe bes. De Dry Gin is een best complexe gin die goed in balans is waar je ook duidelijke houtige tonen in proeft.

De twee uitstappen die gemaakt zijn naast de originele gin zijn, hebben een heel duidelijk eigen karakter. Zo heeft de Raspberry Magic Gin zoals de naam al doet vermoeden wat meer fruitige tonen die hem vooral mild en zoet maken. De fruitige aroma’s komen natuurlijk van de frambozen maar deze gin heeft ook duidelijk frisse nuances van citrusvruchten. Dat maakt het complexere gin dan je in eerste instantie denkt.

Gin Elixir is de gin die de trilogie van V-Sinne compleet maakt. Hier valt niet anders van te zeggen dat het een uitmuntende gin is. Door het duidelijke gebruik van allerlei aromatische kruiden is het misschien niet echt meer een pure gin te noemen, maar hij is enorm tasty. Als extra smaakmaker zijn er gekarameliseerde kersen aan toegevoegd, dat geeft de gin een milde zoetheid.

Alle drie de gins zijn heerlijk om te drinken met een indian tonic. Bij de Raspberry en Elixir loont het om ook een beetje te experimenteren met soorten tonics om bepaalde duidelijke tonen goed naar boven te laten komen.

Wes van Geneijgen

Wes is editor-in-chief van Eatly.nl. Hij werkt als freelance journalist en copywriter. Is wakker te maken voor: goed eten&drinken of een toffe trip. Mail:...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies