Thijs Drinks maakt vruchtensappen en ijsthee van overtollig fruit

Thijs Drinks maakt vruchtensappen en ijsthee van overtollig fruit

Vorig artikel Volgend artikel

Tijdens een maand die draait om het genieten van niet-alcoholische versnaperingen is het altijd goed om eens te kijken naar wat het aanbod aan sappen is. Een van de voor mij ‘new kids on the block’ is Thijs Drinks. Dit bedrijf produceert biologische vruchtensappen en ijsthee van overtollig vers fruit.

Er zijn verschillende bedrijven die afgedankt fruit omzetten in likeuren, maar Thijs Drinks pakt het anders aan. Bijna een derde van het verspilde voedsel per jaar is vers fruit en groenten. Het is om voedselverspilling tegen te gaan een goed iets dat ze een tweede leven krijgen. De biologische vruchtensappen die het bedrijf maakt zijn 100% natuurlijk en laag in suikers.

Verspilling is Verrukkelijk

Tijdens de Verspillingsvrije Week vorig jaar zag ik ThijsThee voor het eerst voorbijkomen. De oprichters zijn mede-initiatiefnemer van het initiatief ‘Verspilling is Verrukkelijk’. Daarin werken allerlei ondernemers met dezelfde missie samen om op die manier meer impact te maken op het gebied van voedselverspilling terugdringen.

Vier smaken

Naast dat het top is dat de fruitsappen van overbodig fruit gemaakt worden, hebben ze ook een niet alledaagse samenstelling. In totaal zijn er nu vier smaken op de markt: Appel Brandnetel, Sinaasappel Kamille Duindoorn, Granaatappel Framboos Venkel en Citroen Gember Moringa Thee. Zoals je al ziet, alle fruitdranken hebben een bijzondere twist.

Ik heb alle vier de smaken geprobeerd en ondanks dat overal biologische rietsuiker aan toegevoegd is, zijn de dranken niet mierzoet. Dat is namelijk voor mij een reden om nooit fruitdranken te drinken, ik vermijd graag suikers. De Granaatappel-Framboos-Venkel was voor mij de meest verrassende drank omdat hij een fris zuurtje heeft.

Appel-Brandnetel is een next level appelsap, Sinaasappel-Kamille-Duindoorn is een next level jus en de Citroen-Gember-Moringa-Thee is een next level ijsthee. Bij alle drie soorten dranken zou ik vanaf nu altijd de Thijs-variant prefereren boven de normale versie.

Wes van Geneijgen

Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies