Los Taqueros: Smakelijke empanadas en nacho’s uit de oven

Los Taqueros: Smakelijke empanadas en nacho’s uit de oven

Vorig artikel Volgend artikel

In het lijstje met trendvoorspellingen voor 2021 staat comfort food vrij hoog. Daarom was ik ook super verheugd met de Mexicaanse hapjes van Los Taqueros die met kerst in de Foodybox van Kroon op het Werk zaten. Het ging om empanadas (met kip) en nacho’s die je alleen even in de oven hoeft te zetten.

Uit eerder onderzoek bleek al dat de Mexicaanse keuken in ons land goed ingeburgerd is. Of het nou gaat om heerlijke taco’s op Taco Tuesday of goddelijke quesadillas met een heerlijke guacamole in Nederland zijn we er wel voor te porren. Daarom is het mooi dat de empanadas en nacho’s van Los Taqueros alleen eventjes in de oven moeten.

Alles uit de oven

Het gemak dient de mens en dat is zeker het geval als het om hapjes en snacks gaat. Even een goede kaasplank tevoorschijn toveren, een borrelmix in de airfryer doen óf even snel iets in de oven opwarmen levert met weinig moeite altijd iets heerlijks op. Als je dan Mexicaanse hapjes tot je beschikking hebt die én smakelijk én makkelijk te maken zijn, dan heb je een winnaar.

Empanadas en nacho's

Het was lang geleden dat ik empanadas heb gehad, zodoende enorm nieuwsgierig om deze te proberen. Daarvan zijn er twee soorten: gevuld met gehakt en met kip. De Mexicaanse pasteitjes die ik heb geprobeerd waren die met kip. Ze kunnen in de airfryer of oven en na 6 tot 8 minuten heb je ze krokant. Ze waren heerlijk op smaak door de vulling van kruidige kip, uitjes, gebakken paprika en een snufje chilipeper. Als je van beetje pit houdt, zijn dit ideale hapjes.

De nacho-kit bestaat uit nachochips, kaasvlokken (mix van Goudse en cheddar) en twee dips: tomatensalsa en een frisse limoendip. Om de nacho’s te bereiden doe je de kaas over de nachochips en zet je het in de ovenklare schaal acht minuten in de oven. Daarna heb je dus heerlijke nacho’s en twee smakelijke dips voor erbij.

Wil je dit alles upgraden? Je kan natuurlijk alles aan de nacho’s toevoegen al dan niet voor ze de oven in gaan. En je kan er natuurlijk zelf een heerlijke guacamole bij maken. Een ding is zeker: de empanadas en nacho’s gaan niet teleurstellen!

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies