Zo smaakt de Queen Mary Pink Gin van Gin 1689

Zo smaakt de Queen Mary Pink Gin van Gin 1689

Vorig artikel Volgend artikel

Dit weekend hebben we voor Eatly proeft een prachtig product van Nederlandse bodem mogen proberen: de Queen Mary Pink Gin van Gin 1689. Stiekem verraden we zo al redelijk wat we van de pink gin vonden.

Gin 1689 heeft twee gins op de markt: een authentieke dry gin en de Queen Mary Pink Gin. Die laatste is een variatie op het recept van de originele gin 1689, waaraan aardbei en framboos zijn toegevoegd waar door de roze kleur ontstaat.

330 jaar oud

Het recept van de originele gin 1689 is gebaseerd op het 330 jaar oude recept uit de tijd dat Willem van Oranje de koning van Engeland was. Destijds was hij degene die ‘gin’ populair maakte bij de Engelsen. Gin werd zelfs zo populair dat het dagelijks verkochte volume al snel dat van bier overtrof.

De twee mannen achter Gin 1689 zijn door hun fascinatie voor dit stukje geschiedenis in 2016 een zoektocht begonnen naar het originele recept van de gin die destijds een rage ontketende. Die zoektocht nam meer dan 18 maanden in beslag, maar resulteerde wel in de ontdekking van het originele recept.

Gin recept
(Afbeelding: Het gecodeerde recept van Gin 1689 - © Gin 1689)

Hoofdstad gin & genever

Met behulp van meesterdistilleerder Herman Jansen uit de Nederlandse hoofdstad van gin en genever Schiedam is dit authentieke recept weer tot leven gewekt. De droge gin is gemaakt van jeneverbessen, kweeperen, appels, citroen- en sinaasappelschillen, nootmuskaat en kruidnagel. Voor de Pink Gin zijn er aan dit recept framboos en aardbei toegevoegd waardoor de gin zachtere en fruitige tonen krijgt en natuurlijk de roze kleur.

Queen Mary Pink Gin

Het fijne aan gin is dat je het lekker kan combineren met allerlei ingrediënten en specerijen. We kregen van Gin 1689 als tip mee dat de perfect serve van de Queen Mary Pink Gin het volgende was: natuurlijk met ijs, met framboos of aardbei met een Indian Tonic van bijvoorbeeld Double Dutch, London Essence of FeverTree.

Onze variant was met framboos en de Indian Tonic van FeverTree. Hoe meer framboos (of aardbei) je in het glas doet, hoe zoeter het wordt. Dus met een subtiele hoeveelheid framboos, tonic en pink gin heb je echt een heerlijke gin&tonic te pakken. Dan blijft-ie subtiel, zacht, niet te droog en lichtzoet. Eigenlijk heb je dan dé perfecte zomerdrank te pakken. En dat schrijft iemand die écht niet van zoete dranken houdt.

Pink gin 1689
(Afbeelding: Queen Mary Pink Gin - © Gin 1689)
Wes van Geneijgen

Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies