Eatly proeft: Het kaaspakket van Pluk de Kaas

Eatly proeft: Het kaaspakket van Pluk de Kaas

Vorig artikel Volgend artikel

Kaasliefhebbers opgelet! Dit is er eentje voor jullie. Wij hier op de redactie zijn enorm van het principe #kaasisleven. Vandaar dat we bijzonder vrolijk werden van het idee ‘kaasabonnement’ van Pluk de Kaas. Het eerste kaaspakket van het abonnement kwam van het weekend binnen en wát een heerlijke kazen.

De kaasabonnementen van Pluk de Kaas werken heel makkelijk. Op de website kies je het soort pakket uit. Ga je voor klein dan krijg je zo’n 600 gram aan kazen en ga je voor groot dan krijg je zo’n 800 tot 1000 gram aan kazen. Er zijn dus geen verliezers. Om de twee maanden krijg je dan een pakket toegestuurd. Genoeg kaas gehad? Dan zet je het abonnement heel makkelijk stop.

Internationale topkazen

Volgens Pluk de Kaas hoort een ideale kaasplank te bestaan uit vier verschillende soorten kazen. Niet een heel simpel plankje met een oude-, jonge- en roomkaas. Neen, het kan kwalitatief veel beter. Voor hen is het idee van een kaasplank: een witte, een rode, een blauwader en een harde kaas. Iedere kaas heeft zo zijn eigen kenmerken en zorgt voor pallet van gebalanceerde smaken.

Kaaspakket januari

Hier begint het feest pas echt. Het kaaspakket van januari bestond uit witschimmelkaas Bergens Blonde, een gewassen roodkorstkaas L’Affine au Champagne Rosé, een Spaanse blauwaderkaas Lara & Sara en de harde geitenkaas Délice de Poitou. Die laatste is echt een van de lekkerste geitenkazen die we ooit hebben gegeten.

Smaakprofiel

De Bergens Blonde is een witschimmelkaas met een zilte smaak, die best stevig blijft. Na het aansnijden loopt-ie niet weg. Bij het eten merk je een licht paddenstoel-aroma op. De L’Affine die loopt juist wel weg als je ‘m hebt aangesneden. De naam zegt het al: deze kaas wordt gewassen in Champagne Rosé waardoor hij een zoete frisse smaak meekrijgt.

Er zijn mensen die bij het zien of ruiken van een blauwaderkaas meteen rechtsomkeer maken. Zij hebben alleen niet door welke weelde aan smaken ze op deze manier mislopen. De Spaanse blauwschimmelkaas Lara & Sara is een bijzondere kaas. Dat komt vooral omdat hij je qua smaak op twee ideeën brengt. In eerste instantie proef je een zachte kaas met een romige textuur. Dat gaat over op een kruidig maar zoet smaakprofiel.

Bij het aansnijden van de Délice de Poitou werd er alleen maar gelachen. De geitenkaas heeft een zwartgrijs omhulsel doordat hij met houtskool is besprenkeld. Mede hierdoor en de rijpingsperiode van acht weken krijgt de kaas een citrus- en nootachtige smaak. Het is heel moeilijk te beschrijven en je moet deze kaas vooral zelf proberen.

Kaasabonnement

Dat laatste kan ook nog eens! De volgende kaasbox wordt op 26 maart verstuurd met geheel andere kazen. Wil je die ontvangen? Ga dan naar de website van Pluk de Kaas, kies je box én voer de code ‘deeldekaas’ in om 25% korting te krijgen op je eerste box.

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies