Proeft06.02.2020

Dit kun je verwachten van het kaaspakket van Pluk de Kaas


Kaasliefhebbers opgelet! Dit is er eentje voor jullie. Wij hier op de redactie zijn enorm van het principe #kaasisleven. Vandaar dat we bijzonder vrolijk werden van het idee ‘kaasabonnement’ van Pluk de Kaas. Het eerste kaaspakket van het abonnement kwam van het weekend binnen en wát een heerlijke kazen.

De kaasabonnementen van Pluk de Kaas werken heel makkelijk. Op de website kies je het soort pakket uit. Ga je voor klein dan krijg je zo’n 600 gram aan kazen en ga je voor groot dan krijg je zo’n 800 tot 1000 gram aan kazen. Er zijn dus geen verliezers. Om de twee maanden krijg je dan een pakket toegestuurd. Genoeg kaas gehad? Dan zet je het abonnement heel makkelijk stop.

Internationale topkazen

Volgens Pluk de Kaas hoort een ideale kaasplank te bestaan uit vier verschillende soorten kazen. Niet een heel simpel plankje met een oude-, jonge- en roomkaas. Neen, het kan kwalitatief veel beter. Voor hen is het idee van een kaasplank: een witte, een rode, een blauwader en een harde kaas. Iedere kaas heeft zo zijn eigen kenmerken en zorgt voor pallet van gebalanceerde smaken.

Kaaspakket januari

Hier begint het feest pas echt. Het kaaspakket van januari bestond uit witschimmelkaas Bergens Blonde, een gewassen roodkorstkaas L’Affine au Champagne Rosé, een Spaanse blauwaderkaas Lara & Sara en de harde geitenkaas Délice de Poitou. Die laatste is echt een van de lekkerste geitenkazen die we ooit hebben gegeten.

Smaakprofiel

De Bergens Blonde is een witschimmelkaas met een zilte smaak, die best stevig blijft. Na het aansnijden loopt-ie niet weg. Bij het eten merk je een licht paddenstoel-aroma op. De L’Affine die loopt juist wel weg als je ‘m hebt aangesneden. De naam zegt het al: deze kaas wordt gewassen in Champagne Rosé waardoor hij een zoete frisse smaak meekrijgt.

Er zijn mensen die bij het zien of ruiken van een blauwaderkaas meteen rechtsomkeer maken. Zij hebben alleen niet door welke weelde aan smaken ze op deze manier mislopen. De Spaanse blauwschimmelkaas Lara & Sara is een bijzondere kaas. Dat komt vooral omdat hij je qua smaak op twee ideeën brengt. In eerste instantie proef je een zachte kaas met een romige textuur. Dat gaat over op een kruidig maar zoet smaakprofiel.

Bij het aansnijden van de Délice de Poitou werd er alleen maar gelachen. De geitenkaas heeft een zwartgrijs omhulsel doordat hij met houtskool is besprenkeld. Mede hierdoor en de rijpingsperiode van acht weken krijgt de kaas een citrus- en nootachtige smaak. Het is heel moeilijk te beschrijven en je moet deze kaas vooral zelf proberen.

Kaasabonnement

Dat laatste kan ook nog eens! De volgende kaasbox wordt op 26 maart verstuurd met geheel andere kazen. Wil je die ontvangen? Ga dan naar de website van Pluk de Kaas, kies je box én voer de code ‘deeldekaas’ in om 25% korting te krijgen op je eerste box.

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Verder lezen over Kaas

Dreamfarm plantaardige mozzarella: gemaakt van duurzaam geteelde amandelen

Goed nieuws voor alle kaasliefhebbers en duurzaamheidsfans. Dreamfarm, opgericht door een team van gepassioneerde food-lovers uit Italië, komt met een plantaardig alternatief voor mozzarella op de Nederlandse markt. Je...

Recepten20.06.2024

Dreamfarm plantaardige mozzarella: gemaakt van duurzaam geteelde amandelen

La Petite Soeur brengt joie de vivre naar Rotterdam

Er zijn van die zaken waar je bij binnenkomst gelijk het gevoel hebt van dat het er klopt. Dat had ik toen ik onlangs in Rotterdam bij La Petite Soeur binnenliep. Het kleine zusje van Bistrot du Bac was genomineerd voor...

Hotspots27.12.2022

La Petite Soeur brengt joie de vivre naar Rotterdam

Gastronomisch genieten bij Gastrovino Harboury in Tilburg

Op Eatly is al het een en ander over Gastrovino gepubliceerd. Van de zomer was er een grote verrassing: er was een winkel in Tilburg en wel in de Piushaven (sowieso een mooi stuk van de stad). Restaurant Harboury heeft t...

Hotspots14.12.2022

Gastronomisch genieten bij Gastrovino Harboury in Tilburg

Gastrovino vierde 90-jarig bestaan met Wine & Food festival

De Landgoederij in Bunnik was op zondag 4 september omgetoverd tot culinaire hotspot om het 90-jarige jubileum van Gastrovino te vieren. Bij meer dan 40 stands waren allerlei delicatessen en ongeveer 200 (prijswinnende)...

Drinks13.09.2022

Gastrovino vierde 90-jarig bestaan met Wine & Food festival

Vegan kaasmerk Willicroft lanceert een plantaardig alternatief voor Goudse Kaas

Er was een tijd dat de plantaardige alternatieven voor kaas niet te nassen waren. Inmiddels zijn er steeds meer alternatieven op de markt die daadwerkelijk goed smaken. Of het iets met kaas vandoen heeft is een tweede. E...

Food05.07.2022

Vegan kaasmerk Willicroft lanceert een plantaardig alternatief voor Goudse Kaas

Van welke kaas is de korst eetbaar en welke kaaskorst is ongezond?

Voor iedereen die graag geniet van de fijne geneugtes des levens zoals een goede kaasplank gaat dit artikel antwoord geven op een van de belangrijkste vragen: welke kaaskorsten kun je eten? Want vaak ligt op het eind van...

Food19.05.2022

Van welke kaas is de korst eetbaar en welke kaaskorst is ongezond?

De smaak van Luxemburg: het kaasfeestje Tartiflette met reblochon

Begin februari hebben we een weekend lang genoten van wijn, crèmants en heel veel kaas tijdens Wine, Cheese, Enjoy in Luxemburg. In de Moselle-regio hadden allerlei restaurants speciale kaasgerechten op het menu om gast...

Recepten07.04.2022

De smaak van Luxemburg: het kaasfeestje Tartiflette met reblochon

De Kaas Club van Betty Koster: iedere maand een kaas- (en wijn)proeverij

De vaste lezers van Eatly weten dat hier op de redactie een credo geldt en dat is: kaas is leven! Vandaar dat een goede borrelplank altijd met gejuich wordt ontvangen, mits er kaas op ligt. Vandaar dat het idee van De Ka...

Nieuws23.03.2022

De Kaas Club van Betty Koster: iedere maand een kaas- (en wijn)proeverij