Panash heeft vijf soorten pannenkoekmix gemaakt met bijzondere smaken

Panash heeft vijf soorten pannenkoekmix gemaakt met bijzondere smaken

Vorig artikel Volgend artikel

Als je het onderwerp pannenkoeken aansnijdt, dan heeft iedereen wel een goed verhaal of goede herinnering. Vandaar dat wij op de redactie enthousiast werden toen er een pakket van Panash binnenkwam gevuld met vijf soorten pannenkoekmix. Dat betekende tijd voor pannenkoeken!

Panash is ontstaan uit liefde voor pannenkoeken én vooral ook door het gemis van een gezonde pannenkoekmix. Daarom zijn de mixen gemaakt van pure ingrediënten: speltmeel, groente en fruit. Dat maakt ze biologisch, suikervrij en zonder E-nummers. In beginsel is de pannenkoekmix dus veganistisch dus als je er plantaardige melk aan toevoegt, krijg je heerlijk vegan pannenkoeken.

Innovatief bakproduct

Eigenlijk is het best opmerkelijk dat er niet veel innovatieve bakproducten op de markt zijn. Oprichter van Panash, Ashwien Bisnajak, zegt hierover: “Grote innovaties op het gebied van bakproducten zijn er maar weinig en ik wist dat er meer mogelijk was. Ik wilde meer gezonde opties. Minder suiker, zonder dierlijke producten en biologisch, zonder in te leveren op smaak.”

Zus Reena, waarmee hij Panash runt, valt hem bij: “Sinds ik moeder ben van twee jongens, ben ik continu op zoek naar lekkere en gezonde maaltijden. Los van goede voeding voor mijn kinderen, wil ik dat ze ook kunnen genieten van lekker eten. Panash is het antwoord op mijn zoektocht naar verantwoorde maaltijden. 'Puur' Panash, zonder onnodige ingrediënten, biologisch, geen toegevoegde suikers, rijk aan vezels en lekker. Daar staan wij voor!"

Panash blikken__
(Afbeelding: Verpakking Panash - ©Panash)

Vijf varianten

De pannenkoekmixen zijn er in vijf verschillende soorten: Naturel, Gember & Citroengras, Mango & Kardemom, Rode biet & Venkel en Cacao. Een pakken zijn 400 gram en daarmee maak je zo’n 14 (grote) pannenkoeken. Alle vijf krijgen dankzij de getekende etiketten eigen look en karakter. Wat enorm handig is; op de etiketten vind je een vegan en niet-vegan bereidingswijze. Ook lees je erop welke toppings of belg je toevoegt voor een zoete of hartige pannenkoek. In het blik staat een ‘Panash Hack’, een manier om de mix te gebruiken voor cakes, mueslikoekjes en muffins.

Pannenkoeken proeven

Wat bij alle vijf de versies opvalt is de pure smaken. Wat erop staat, dekt ook daadwerkelijk de lading. En het mooie is dat je daardoor niet alleen standaard pannenkoeken gaat maken. De Cacao-variant is natuurlijk heel lekker om echt een dessertpannenkoek mee te maken. Bij de Rode biet & Venkel ga je toch al snel richting de hartige kant met bijvoorbeeld geitenkaas. En de Gember & Citroengras leent zich ook als basis voor een ‘korean chicken & waffles’ en dan geen wafel, maar een pannenkoek (binnenkort op onze instagram!). De Panash pannenkoekmixen zijn een dikke aanrader!

Wes van Geneijgen

Wes is editor-in-chief van Eatly.nl. Hij werkt als freelance journalist en copywriter. Is wakker te maken voor: goed eten&drinken of een toffe trip. Mail:...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies