Doe-het-zelf worstenbroodjes voor thuis van Brabantsche Worstenbroodjes

Doe-het-zelf worstenbroodjes voor thuis van Brabantsche Worstenbroodjes

Vorig artikel Volgend artikel

Onder de rivieren wordt men vrolijk van worstenbroodjes. Dat kan aan het kraanwater liggen of aan de opvoeding, dat weten we niet. Wat we wel weten is waar je de lekkerste worstenbroodjes van Brabant kan vinden. Brabantsche Worstenbroodjes heeft het allemaal nog leuker gemaakt: doe-het-zelf worstenbroodjes voor thuis. Die moesten we natuurlijk uitproberen.

Om het helemaal een groot experiment te maken, is onze hoofdredacteur afgelopen weekend aan de slag gegaan met het pakket. Hij had namelijk nog nooit zelf deeg gemaakt en dat was om de worstenbroodjes te maken wel nodig. Een betere proefpersoon is er niet. Want als hem het lukt, dan kan iedereen het.

Zelf doen
(Afbeelding: Klaar om te beginnen mét het instructiefilmpje op iPad - Wes van Geneijgen)

Doe-het-zelfpakket

Het pakket om zelf worstenbrood te maken bevat: een zakje worstenbroodmix (meel) met genoeg voor 10 worstenbroodjes, 10 vleessticks, bakpapier, een duidelijk stappenplan en zakjes voor de worstenbroodjes. Het enige dat je in huis moet hebben is lauw water, ongezouten boter en een oven (met bakplaat). En om het nóg makkelijker te maken staat er zelfs een instructiefilmpje online.

Aan de slag

Als ooit het spreekwoord ‘een kind kan de was doen’ van toepassing is geweest op iets, dan moet het wel op het maken van deze worstenbroodjes zijn. Eigenlijk is het enige spannende het deeg maken, zeker als je dit nog nooit gedaan hebt. Het instructiefilmpje is daarbij een goed hulpmiddel en sowieso altijd handig om je lokale zoekmachine te raadplegen met vragen. Zo bleef in ons geval het deeg net iets te plakkerig, dat los je blijkbaar op met bloem.

deeg + worst_
(Afbeelding: Worstenbroodjes bouwen, draaien en lakken - Wes van Geneijgen)
Gevouwen en gelakte broodjes_
(Afbeelding: Worstenbroodjes bouwen, draaien en lakken - Wes van Geneijgen)

Eindresultaat

Na deze noeste arbeid is het de tijd om de oven het werk te laten doen. Bij het draaien van de tien worstenbroodjes werd al duidelijk dat het géén perfecte worstenbroodjes gingen worden. Dat maakt ze eigenlijk nóg lekkerder. Omdat ze na de aangegeven tijd nog net iets te bleek uit de oven kwamen, zijn ze nog een paar minuutjes teruggezet.

Op onderstaande afbeelding zijn de worstenbroodjes net uit de oven en helemaal goed gaar. Dat laatste is wel echt een bijzondere ervaring écht verse worstenbroodjes waarvan het vlees gegaard is de oven. Dat laatste zorgt ervoor dat de binnenkant van de worstenbroodjes eigenlijk een soort van gestoomd is. Qua smaaksensatie een extra dimensie, sowieso waren de zelfgemaakte worstenbroodjes zó lekker!

Zelf doen?

De kans is groot dat je na het lezen van dit artikel en het zien van het prachtige resultaat zelf aan de slag wil. Dat kan natuurlijk! Via Picnic of de webshop van Brabantsche Worstenbroodjes is het doe-het-zelf pakket te bestellen.

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies