Dead Man's Fingers is een tegendraads rummerk uit het Engelse Cornwall

Dead Man's Fingers is een tegendraads rummerk uit het Engelse Cornwall

Vorig artikel Volgend artikel

Deze week gaan we het weekend in met een bijzonder rummerk: Dead Man’s Fingers. Waar je misschien door de naam aan piraten denkt, moet je dat echt gelijk loslaten. Het is namelijk een Engels rummerk dat in 2015 ontstaan is bij bekend (lokaal) visrestaurant Rum and Crab Shack in Cornwall. Daar zijn ze aan de slag gegaan om zeer bijzondere excentrieke spiced rums te maken.

De naam Dead Man’s Fingers verwijst ook niet naar een stoer piratenverhaal, nee het verwijst naar de kieuwen van een krab die lijken op vingers. Volgens de overlevering ga je namelijk dood als je deze ‘vingers’ eet. Eigenlijk is alles wat dit rummerk doet tegendraads: de naam, het logo, de styling van de flessen en al helemaal de smaakcombinaties van de spiced rums. En het mooie daaraan is dat het ook daadwerkelijk werkt.

Spiced Rums

Inmiddels heeft DMF een portfolio opgebouwd van 10 rums, bestaande uit een: Spiced Rum, Coffe Rum, Coconut Rum, Hemp Rum, Pinapple Rum, Mango Rum, Lime Rum, Passionfruit Rum, Raspberry Rum en een Hazelnut Rum. Het is een eclectisch geheel en dat maakt het helemaal een feestje.

De gekruide rums zijn blends van rums uit Trinidad en Barbados en dan op smaak gemaakt volgens een heel eigen methode. De eerste rum die ze maakten was de Spiced Rum en die is nog vrij traditioneel gemaakt, maar qua smaakbeleving heel anders. Daarna zijn ze gaan experimenteren met allerlei bijzondere smaken zoals mango en hazelnoot. Als je ze drinkt lijkt het allemaal super logisch, maar qua smaakprofiel is dat traditioneel gezien niet het geval. Dat maakt Dead Man’s Fingers zo’n tof rummerk.

Spiced Rum

De Spiced Rum is zoals gezegd een eigen visie van een gekruide rum. Hij heeft drie jaar gerijpt en herkenbare smaken, maar is eigenlijk een stuk minder zoet en eigenlijk misschien wel een beetje droger te noemen. Je proeft bij het drinken heel duidelijk kaneel, vanille nootmuskaat en karamel met een vleugje sinaasappel. Dat maakt het ideaal om hem puur te drinken, maar ook om hem in de mix te gebruiken. Met ijs en de Madagascas Cola van Fever-Tree stelt hij je zeker niet teleur

Pineapple Rum

Als je aan mierzoet fruit denkt, dan kan het bijna niet anders dan dat je al snel aan ananas denkt. Om er een rum mee te maken is natuurlijk de goden verzoeken; het resultaat kan alleen maar mierzoet worden. Wrong! Deze variant is namelijk gemaakt met geroosterde en gekonfijte ananas, dus het hele spectrum van het smaakprofiel van dit zoete fruit komt naar voren. Daarnaast proef je wederom nootmuskaat, maar ook een beetje anijs en limoen. Waardoor het vrij frisse rum wordt die natuurlijk ook ideaal is om te mixen. Maak hier bijvoorbeeld maar eens een Dark ’n’ Stormy mee.

Wes van Geneijgen

Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies