Copperhead gin heeft drie smaakvolle blikvangers geproduceerd

Copperhead gin heeft drie smaakvolle blikvangers geproduceerd

Vorig artikel Volgend artikel

Dat we bij Eatly vrolijk worden van een heerlijke gin is inmiddels voor iedereen wel duidelijk. Vandaar dat we in binnen- en buitenland blijven speuren naar toffe gins om met jullie te delen. Dit keer hoefden we er niet ver voor te gaan, want bij onze zuiderburen komt Copperhead gin vandaan. We probeerden de Original, Black Batch en Gibson-editie.

De hele vibe van Copperhead is alchemie. Dat heeft alles te maken met oprichter Yvan Vindevogel. Tijdens de zomer van 2013 leest de apotheker en ondernemer een artikel in de krant over de oorsprong van gin. In het artikel wordt de medicinale krachten die ooit aan gin toegeschreven werden beschreven, dat zette hem op een mooi denkspoor.

Medicinale krachten

Geïntrigeerd door de hele medicinale geschiedenis van gin dook Vindevogel verder in de alchemie van het vinden van een heus levenselixer. Het zette zijn ideeën en ervaring als apotheker om in de praktijk en ging experimenteren met het mengen van smaken, kenmerken en kruidenextracten om zo tot een ‘Elixir of life’ te komen: Copperhead gin.

The Original

De eerste gin die Mr. Copperhead distilleerde was een klassieke London Dry gin die logischerwijs The Original is gedoopt. Hij is gemaakt zonder veel franje om tot de essentie te komen van een echte London Dry Gin. Om daar bij uit te komen zijn wel verschillende batches de revue gepasseerd. Uiteindelijk werd de perfecte balans gevonden tussen de vijf ingrediënten: jeneverbes, korianderzaden, engelwortel, kardemom en sinaasappelschil. De perfect serve is dan ook met een mediterrane tonic, sinaasappelschil én wat korianderblaadjes.

Black Batch

Een ontdekkingstocht is nooit ten einde, dus na het vinden van de perfecte balans voor The Original was het tijd om de toch voort te zetten met de Black Batch als resultaat. Mr. Copperhead raakte gebiologeerd door de vlier en zijn bessen. Het verhaal gaat dat ze het immuunsysteem stimuleren dus die moesten gebruikt worden in de gin.

Om het helemaal een bijzonder kruidig geheel te maken is er het andere bijzondere ingrediënt zwarte Ceylonthee. Die zijn bij de originele vijf ingrediënten van The Original gevoegd om zo tot de Black Batch te komen. De perfect serve maak je door aan de gin een aromatische tonic toe te voegen met wat citroenschil en salie ter garnering.

Gibson-editie

De ginrevolutie heeft de afgelopen jaren veel goeds gebracht, zoals de hernieuwde interesse en spotlight op bartending. Een van de meest bijzondere cocktailbars in de wereld is de Gibson bar in Londen. Met eigenaar, en wereldberoemd barman, Marian Beke van de Londense bar ging Mr. Copperhead een samenwerking aan.

Geïnspireerd door de klassieke Gibson Martini is de Gibson-editie gemaakt. De gin is heel lastig samen te vatten, want iedere typering doet hem te kort. Hij heeft namelijk een enorm smaakpalet door de dertien ingrediënten die toegevoegd zijn aan de vijf originele ingrediënten. Door onder meer de toevoeging van: foelie, peper, laurier, gember, piment, venkel en dille worden bijzonder complexe smaken opgebouwd. Maak bijvoorbeeld de perfect serve door er een indian tonic aan toe te voegen en als garnering zilveruitjes én augurk.

Wes van Geneijgen

Wes is editor-in-chief van Eatly.nl. Hij werkt als freelance journalist en copywriter. Is wakker te maken voor: goed eten&drinken of een toffe trip. Mail:...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies