Bobby's Schiedam Dry Gin is een smaakvolle, kruidige gin

Bobby's Schiedam Dry Gin is een smaakvolle, kruidige gin

Vorig artikel Volgend artikel

Het is heel fijn om voor Eatly allerlei mooie Nederlandse gins uit te proberen. Zo wordt het steeds makkelijker om speciale gins eruit te pikken. Vandaar dat het een mooi moment is om een gin onder het voetlicht te brengen die in 2014 op de markt kwam: Bobby’s Schiedam Dry Gin.

Oprichter Sebastiaan van Bokkel kwam er via zijn moeder achter dat opa Jacobus ‘Bobby’ Alfons onbedoeld in Nederland een eigen gin maakte. Hij was namelijk gek op jenever, maar miste de smaak van Indonesië. Daarom combineerde hij de jenever met typische Indonesische kruiden en specerijen.

Dat leverde zodoende per abuis een eigen gin op. Toen Van Bokkel te horen kreeg welke ingrediënten opa Bobby gebruikte voor zijn speciale jenever, ging hij zelf met de ingrediënten aan de slag.

Distilleerderij in Schiedam

Dat ‘Schiedam’ op het etiket staat is niet verwonderlijk. Want opa Bobby gebruikte een jenever uit Schiedam, de jeneverhoofdstad van de wereld. Zelf ging Van Bokkel met zijn compagnons op zoek naar de beste manier om de ingrediënten in perfecte harmonie te krijgen met jenever. Ze kwamen daarvoor uit bij distilleerderij Herman Jansen in (jaja) Schiedam.

Dit familiebedrijf is begonnen in 1777 en al zeven generaties legt de familie Jansen zich toe op het maken van (gedistilleerde dranken) op basis van eerlijkheid en kwaliteit. Wereldwijd staat de distilleerderij bekend als gerenommeerd en betrouwbaar door haar vakmanschap, gedegen kennis en open benadering tot samenwerking. Niet gek dat het een match was met de mannen van Bobby’s.

Bobby’s Dry Gin

Wat gelijk opvalt is dat de fles Bobby’s de klassieke jeneverkruik eer aan doet met als grootste eyecatcher het traditionele Indonesische Ikat motief. Kijkend naar de inhoud er van, duurde het uiteindelijk twee jaar om de perfecte balans te vinden. Daarvoor worden de acht botanicals afzonderlijk gedistilleerd.

Bij het open maken van de fles valt gelijk de kruidigheid op. Dat komt voornamelijk door de Indonesische kruiden en specerijen als korianderzaad, kruidnagel, kaneel en citroengras. Daar komen onder meer nog peper, venkel en verschillende frisse citrustonen bij. Je krijgt hierdoor een en zachte smaakvolle gin met een kruidig karakter. Dat maakt hem de perfecte harmonie van Oost en West.

Perfect Serve

  • 50 ml Bobby’s Schiedam Dry Gin
  • 150 ml premium Indian tonic
  • IJs
  • Sinaasappelschijf met daarin kruidnagels gestoken ter garnering
Bobby's Gin fles
Wes van Geneijgen

Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies