Zoë is Junior Content Creator met een passie voor communicatie. Ze houdt zich vooral bezig met content marketing. Naast haar studie Communicatie sport ze graag.
Tony’s Chocolonely viert zijn 20e verjaardag met een ongekend chocoladefeest in De Hallen Amsterdam. De Tony’s Choco Experience is een meeslepende, interactieve beleving waarin bezoekers letterlijk door een gigantische Tony’s-reep wandelen. Van nieuwe smaken tot een krachtig verhaal over eerlijke cacao, dit event is een ode aan twintig jaar “crazy about chocolate, serious about people”.
De wereld van Tony’s in één experience
De Tony’s Choco Experience is geen gewone expositie, maar een volledige onderdompeling in Tony’s wereld. Bezoekers stappen binnen in een levensgrote, ongelijk verdeelde reep. Deze staat symbool voor de ongelijke verdeling in de cacao-industrie. Elk blok van de reep vertelt een ander hoofdstuk uit Tony’s geschiedenis. Van het prille begin in 2005 tot de wereldwijde beweging die het merk vandaag is. De combinatie van geur, kleur en geluid maakt het een volledige beleving!
Locatie en opzet van het choco-feest
Het evenement loopt van 28 oktober tot en met 2 november in De Hallen in Amsterdam, dagelijks geopend van 13:00 tot 23:00 uur (laatste entree om 22:00). De Hallen, bekend om hun creatieve energie en foodhall-sfeer, vormen het perfecte decor voor dit feest. De toegang is volledig gratis, waarmee Tony’s zijn verjaardag viert als bedankje aan alle fans die de afgelopen twintig jaar hebben bijgedragen aan de missie voor een eerlijke cacao-industrie.
Een levensgrote Tony’s-reep
Binnen in de experience voelt het alsof je letterlijk door chocolade wandelt. De muren zijn bekleed met de iconische kleuren van Tony’s, er klinken vrolijke geluiden en de geur van cacao hangt overal. Bezoekers leren op een leuke manier over de weg van boon tot reep, de ongelijkheid in de chocoladeproductie én wat er nodig is om deze eerlijker te maken. Elk onderdeel van de experience combineert plezier met bewustwording. Het is speels, verrassend en vol kleine details waar je als bezoeker blij van wordt.
Nieuwe smaken en verrassingen
Tijdens de Tony’s Choco Experience draait het natuurlijk ook om proeven. Voor hun 20e verjaardag lanceert Tony’s de Everything Bar. Een mix van de beste smaken uit de afgelopen twintig jaar: melkchocolade met karamel, amandel, noga, pretzel en zeezout.
Daarnaast zijn er 7 super limited editions die je kunt proeven en kun je de meest gekke toppings op je chocolade doen.
Ook is er een mysterieuze “mystery bar” waarvan je de smaak pas ontdekt als je hem openmaakt én een kans om je gewicht in chocolade te winnen. Kortom, genoeg redenen om met lege handen binnen te gaan en met een volle tas weer naar buiten te komen.
Meer dan alleen chocola
Achter al die vrolijkheid en kleur schuilt een serieuze boodschap. Tony’s Chocolonely maakt al twintig jaar chocolade met een doel: laten zien dat het ook anders kan. Dat chocola niet ten koste hoeft te gaan van de mensen die de cacaobonen verbouwen. De ongelijkheid in de industrie is groot en veel boeren verdienen nog steeds te weinig. Tony’s wil dat veranderen door iedereen in het proces eerlijk te betalen en samen te werken aan een toekomst zonder uitbuiting. Tijdens de Experience merk je dat overal. In de verhalen, de kunst en de gesprekken met de Tony’s-medewerkers. Het is chocola met betekenis.
Waarom jij dit niet wilt missen!
Wij mochten zelf langskomen bij de Tony’s Choco Experience en wat een feestje was dat! Je wordt echt meegenomen in de wereld van Tony’s. De geur van verse chocola, de kleurrijke muren en de interactieve spellen zorgen voor een sfeer waarin iedereen zich weer even kind voelt. Het leukste moment was toch wel het eten van de chocola met de zelfgekozen toppings. Wij kozen vier verschillende smaken chocolade met popcorn en dat was een verrassend lekkere combi! Maar wat vooral blijft hangen, is de boodschap achter al dat lekkers. Chocolade kan eerlijker en samen kunnen we daar iets aan doen.
Of je nu komt voor de chocola, de nieuwe smaken, of gewoon een leuke middag met vrienden of familie, je loopt sowieso naar buiten met een glimlach, een volle maag en misschien zelfs een nieuwe blik op wat eerlijke chocola eigenlijk betekent!
Verder lezen over Chocolade
Food03.12.2024
Nieuws wat we zelf opeten: Aflevering 18 met Baleine-zout, zoet van Leonidas en de Pineut
Hotspots25.11.2024
Lekker eten wat er in de film voorbij komt met Cinema Culinair
Food16.11.2024
Kerstshoppen in Londen? Dit kerstlekkers mag je niet missen
Food11.10.2024
Chocolate Makers uit Amsterdam haalt zijn chocolade met een zeilboot
Food11.06.2024
Marmir Chocolate: luxe boetiek-chocolade van eigen bodem
Food31.05.2024
Waarom de Spaanse oliebol-achtige snack churros heet
Tipt29.05.2024
Koffie als toetje? Met deze tips kan het!
Nieuws23.02.2024