Nieuws29.10.2025

Tony’s Choco Experience: 20 jaar chocolade, fun en impact


Tony’s Chocolonely viert zijn 20e verjaardag met een ongekend chocoladefeest in De Hallen Amsterdam. De Tony’s Choco Experience is een meeslepende, interactieve beleving waarin bezoekers letterlijk door een gigantische Tony’s-reep wandelen. Van nieuwe smaken tot een krachtig verhaal over eerlijke cacao, dit event is een ode aan twintig jaar “crazy about chocolate, serious about people”.

De wereld van Tony’s in één experience

De Tony’s Choco Experience is geen gewone expositie, maar een volledige onderdompeling in Tony’s wereld. Bezoekers stappen binnen in een levensgrote, ongelijk verdeelde reep. Deze staat symbool voor de ongelijke verdeling in de cacao-industrie. Elk blok van de reep vertelt een ander hoofdstuk uit Tony’s geschiedenis. Van het prille begin in 2005 tot de wereldwijde beweging die het merk vandaag is. De combinatie van geur, kleur en geluid maakt het een volledige beleving!

Tony's Chocolonely Experience ingang bij De Hallen in Amsterdam
Tony's Chocolonely Experience ingang bij De Hallen in Amsterdam

Locatie en opzet van het choco-feest

Het evenement loopt van 28 oktober tot en met 2 november in De Hallen in Amsterdam, dagelijks geopend van 13:00 tot 23:00 uur (laatste entree om 22:00). De Hallen, bekend om hun creatieve energie en foodhall-sfeer, vormen het perfecte decor voor dit feest. De toegang is volledig gratis, waarmee Tony’s zijn verjaardag viert als bedankje aan alle fans die de afgelopen twintig jaar hebben bijgedragen aan de missie voor een eerlijke cacao-industrie.

Een levensgrote Tony’s-reep

Binnen in de experience voelt het alsof je letterlijk door chocolade wandelt. De muren zijn bekleed met de iconische kleuren van Tony’s, er klinken vrolijke geluiden en de geur van cacao hangt overal. Bezoekers leren op een leuke manier over de weg van boon tot reep, de ongelijkheid in de chocoladeproductie én wat er nodig is om deze eerlijker te maken. Elk onderdeel van de experience combineert plezier met bewustwording. Het is speels, verrassend en vol kleine details waar je als bezoeker blij van wordt.

Tony's Chocolonely 20 jaar experience photobooth
Tony's Chocolonely 20 jaar experience photobooth

Nieuwe smaken en verrassingen

Tijdens de Tony’s Choco Experience draait het natuurlijk ook om proeven. Voor hun 20e verjaardag lanceert Tony’s de Everything Bar. Een mix van de beste smaken uit de afgelopen twintig jaar: melkchocolade met karamel, amandel, noga, pretzel en zeezout.
Daarnaast zijn er 7 super limited editions die je kunt proeven en kun je de meest gekke toppings op je chocolade doen.

Ook is er een mysterieuze “mystery bar” waarvan je de smaak pas ontdekt als je hem openmaakt én een kans om je gewicht in chocolade te winnen. Kortom, genoeg redenen om met lege handen binnen te gaan en met een volle tas weer naar buiten te komen.

Meer dan alleen chocola

Achter al die vrolijkheid en kleur schuilt een serieuze boodschap. Tony’s Chocolonely maakt al twintig jaar chocolade met een doel: laten zien dat het ook anders kan. Dat chocola niet ten koste hoeft te gaan van de mensen die de cacaobonen verbouwen. De ongelijkheid in de industrie is groot en veel boeren verdienen nog steeds te weinig. Tony’s wil dat veranderen door iedereen in het proces eerlijk te betalen en samen te werken aan een toekomst zonder uitbuiting. Tijdens de Experience merk je dat overal. In de verhalen, de kunst en de gesprekken met de Tony’s-medewerkers. Het is chocola met betekenis.

Tony's Chocolonely 20 jaar experience bar
Tony's Chocolonely 20 jaar experience bar

Waarom jij dit niet wilt missen!

Wij mochten zelf langskomen bij de Tony’s Choco Experience en wat een feestje was dat! Je wordt echt meegenomen in de wereld van Tony’s. De geur van verse chocola, de kleurrijke muren en de interactieve spellen zorgen voor een sfeer waarin iedereen zich weer even kind voelt. Het leukste moment was toch wel het eten van de chocola met de zelfgekozen toppings. Wij kozen vier verschillende smaken chocolade met popcorn en dat was een verrassend lekkere combi! Maar wat vooral blijft hangen, is de boodschap achter al dat lekkers. Chocolade kan eerlijker en samen kunnen we daar iets aan doen.

Of je nu komt voor de chocola, de nieuwe smaken, of gewoon een leuke middag met vrienden of familie, je loopt sowieso naar buiten met een glimlach, een volle maag en misschien zelfs een nieuwe blik op wat eerlijke chocola eigenlijk betekent!

Uitnodiging Tonyversary
Uitnodiging Tonyversary
Avatar foto
Zoë de Kok

Zoë is Junior Content Creator met een passie voor communicatie. Ze houdt zich vooral bezig met content marketing. Naast haar studie Communicatie sport ze graag.

Verder lezen over Chocolade

Nieuws wat we zelf opeten: Aflevering 18 met Baleine-zout, zoet van Leonidas en de Pineut

Iedere week vallen (nou ja) er wel weer nieuwe producten op de mat bij de redactie van Eatly. Food & drinks van bekende, minder bekende of nieuwe merken die leuk zijn om te proeven.

Food03.12.2024

Nieuws wat we zelf opeten: Aflevering 18 met Baleine-zout, zoet van Leonidas en de Pineut

Lekker eten wat er in de film voorbij komt met Cinema Culinair

Voor mensen die er ook heel veel trek van krijgen is er Cinema Culinair: je bekijkt de film en krijgt precies op het juiste moment het gerecht geserveerd.

Hotspots25.11.2024

Lekker eten wat er in de film voorbij komt met Cinema Culinair

Kerstshoppen in Londen? Dit kerstlekkers mag je niet missen

Shoppen in Londen deze november? Of misschien in december een weekend? Vooral dit kerstlekkers is een aanrader als je naar Londen gaat.

Food16.11.2024

Kerstshoppen in Londen? Dit kerstlekkers mag je niet missen

Chocolate Makers uit Amsterdam haalt zijn chocolade met een zeilboot

De cacao van Chocolate Makers uit Amsterdam komt per boot. Zeilboot. Uit de Dominicaanse Republiek. Een bijzonder verhaal, maar hoe smaakt dat?

Food11.10.2024

Chocolate Makers uit Amsterdam haalt zijn chocolade met een zeilboot

Marmir Chocolate: luxe boetiek-chocolade van eigen bodem

Ooit gehoord van boetiek-chocolade? Wij nog niet, tot aan vandaag dan want er is een nieuw luxe chocolademerk, Marmir Chocolate. Een nieuwe 'guilty pleasure' ontwikkeld door ervaren patisseriechefs. De makers noemen het...

Food11.06.2024

Marmir Chocolate: luxe boetiek-chocolade van eigen bodem

Waarom de Spaanse oliebol-achtige snack churros heet

Je kunt ze eten met chocoladesaus, met kaneelsuiker, maar in Spanje zelf dopen ze het liever in een kopje warme chocolademelk. Churros kun je qua smaak het beste vergelijken met onze oliebol, maar qua naam en vorm zeker...

Food31.05.2024

Waarom de Spaanse oliebol-achtige snack churros heet

Koffie als toetje? Met deze tips kan het!

Kan je niet zonder een kop koffie na het eten? Maar merk je stiekem ook dat je dit wel een beetje saai begint te vinden? Maak er dan een toetje van! Alles wat je nodig hebt is jouw favoriete koffie en een flinke dosis cr...

Tipt29.05.2024

Koffie als toetje? Met deze tips kan het!

Tony’s Chocolonely noemt zich een impactbedrijf dat chocolade maakt

Tony's Chocolonely is populair. Het Nederlandse chocolademerk is vooral herkenbaar aan de kleurrijke verpakking en opvallende campagnes. Het is een bedrijf met een missie die zich richt om een einde te maken aan kinderar...

Nieuws23.02.2024

Tony’s Chocolonely noemt zich een impactbedrijf dat chocolade maakt