Nieuws09.09.2019

Proef 25 cent loopt zo goed, Lidl rolt het in heel Nederland uit


Eind augustus besteedde we al aandacht aan de proef van Lidl in twintig filialen van de supermarktketen. Daar konden klanten op de laatste dag van de houdbaarheidsdatum versrproducten voor 25 cent kopen. De proef blijkt zo een succes dat voor het einde van het jaar alle filialen in Nederland meedoen.

Woordvoerder van het bedrijf, Christine Bloem, laat weten dat de lancering zo goed is gegaan, dat er niets meer in de weg staat van de proef landelijk toepassen: “Ons streven is nog dit jaar het in heel het land uit te rollen. De afgelopen week waren alle producten snel uitverkocht. Aangezien het aanbod dagelijks anders is, omarmen de klanten het en ze zijn er heel positief over. Lidl is dan ook zeer tevreden over de eerste dagen van de proef.

Kleine week

Eind augustus begon Lidl met de proef in twintig winkels in het Gooi en rond Amersfoort. De versproducten werden daar voor 25 cent verkocht op de laatste dag van de houdbaarheidsdatum. Om het onder de aandacht te brengen van de klanten, werden ze in een speciale ‘Verspil mij niet, ik ben nog goed’-bak gelegd.

Onder de versproducten die via deze weg nog aan de man worden gebracht horen: groente- en fruitboxen, vlees, brood en gekoelde producten. Met dit initiatief probeert Lidl voedselverspilling in de winkels tot nul terug te brengen. Quirine de Weerd van Lidl hierover: “Dit is een concrete stap voor Lidl om voedselverspilling nog verder tegen te gaan. Wij pakken op deze wijze verspilling op de laatste houdbaarheidsdatum aan. De klant profiteert hiervan door verse producten voor slechts een kwartje te kopen, dat is win – win.”

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.