Populariteit biologisch eten groeit fors

Populariteit biologisch eten groeit fors

Vorig artikel Volgend artikel

Biologisch eten is booming! Biologisch vlees, fruit en zelfs koekjes zijn de afgelopen jaren fors in populariteit toegenomen. Volgens ABN AMRO geven Nederlanders ook steeds meer uit aan biologische voeding.

Mensen letten beter op gezondheid

Uit onderzoek van ABN AMRO blijkt dat consumenten vorig jaar zo'n 1,1 miljard euro hebben neergelegd voor biologisch eten. Met name biologische koffie, cacao, koek en thee zijn populair. In totaal is biologische voeding goed voor ongeveer 3 procent van het budget dat we uitgeven aan eten. De komende jaren zal dit waarschijnlijk verder groeien naar zo'n vijf procent, omdat we steeds beter letten op onze gezondheid.

Import van biologisch voedsel

Overigens kan Nederland nog een behoorlijke inhaalslag maken als het gaat om het produceren van biologisch eten. Op dit moment produceren we zo'n 2,9 procent van het voedsel op een biologische manier. Van dit deel gaat al een deel voor export naar andere landen. We moeten dus om aan onze eigen vraag te voldoen nog veel importeren uit landen als Spanje of Italië.

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies