Supermarktketen Plus introduceert vier nieuwe chocoladerepen via Tony’s Open Chain met 100% traceerbare cacao. De repen vallen onder het huismerk van de supermarkt en zijn er in vier smaken: melk pinda en kletskop, puur rood fruit en marshmallow, melk pecan en toffee en wit cappuccino crunch.
Plus zet driehonderd huismerkproducten waarin cacao zit om naar 100% Fairtrade gecertificeerde cacao. In 2021 was daar 1 miljoen kilo cacao mee gemoeid. Met het aansluiten bij de open chain van Tony’s Chocolonely wordt er een volgende stap gezet in het duurzamer maken van cacao die voor chocolade wordt gebruikt.
Tony’s Open Chain
De cacao die via Tony’s Open Chain gebruikt wordt, komt van partnercoöperaties uit Ivoorkust en Ghana. En deze is voor de volle 100% traceerbaar. Door de samenwerking met deze boeren al vaak langer dan vijf jaar is, kunnen zij ook werken aan hun toekomst. Daarmaast worden ze getraind om duurzame landbow te realiseren en ontbossing tegen te gaan.
Nieuwe stap
Eric Leebeek, commercieel directeur bij Plus, over deze stap: “Met de producten die in onze schappen liggen, maken we verschil tot aan het begin van de keten. Daarom werken we al jaren nauw samen met onze strategische partner Fairtrade Nederland en sluiten we nu ook aan bij Tony’s Open Chain. Vanzelfsprekend zijn we trots om deze vier nieuwe PLUS Open Chain chocoladerepen gemaakt van volledig traceerbare chocolade in ons assortiment op te nemen naast alle andere Fairtrade gecertificeerde chocoladerepen.”
Ook bij Tony’s Open Chain is men tevreden met de nieuwe samenwerking, Joke Aerts hierover: “We zijn er enorm trots op dat Plus supermarkt zich aan heeft gesloten bij Tony’s Open Chain. Het is de volgende grote Nederlandse retailer waar we samen de norm in de industrie veranderen. Dit laat zien dat ons model om de cacao-industrie eerlijk en duurzaam te maken werkt. Ik ben ervan overtuigd dat we samen grote stappen kunnen zetten in het bestrijden van moderne slavernij, illegale kinderarbeid en ontbossing, en we de levens van vele West-Afrikaanse cacaoboeren kunnen verbeteren.”

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl