Plus heeft het schap met eigen vleesvervangers uitgebreid

Plus heeft het schap met eigen vleesvervangers uitgebreid

Vorig artikel Volgend artikel

Steeds meer supermarkten zijn het eigen assortiment aan vleesvervangers uit aan het breiden. Zo ook supermarktketen Plus die vorige maand 10 nieuwe vleesvervangers onder het Plus huismerk uitbracht. Zelf was ik benieuwd naar deze nieuwe vegetarische producten en heb ik ze uit mogen proberen.

Plus breidde het vegetarisch assortiment uit met: vegetarische kipstukjes, een hamburger, kaasschnitzel en een groenteburger. Ook zijn er een paar nieuwe plantaardige producten bijgekomen zoals de vegetarische balletjes, wokstukjes en rulstukjes gehakt. Met deze uitbreiding komt het assortiment huismerk vleesvervangers op 16 producten.

Vleesvervangers

De (nieuwe) plantaardige vleesvervangers zijn vers en gemaakt van soja of tarwe. Dat maakt dat ze minder vet zijn dan het vergelijkbare vleesproduct en een bron zijn van ijzer, eiwit en vitamine B12. Zo zijn de producten ook makkelijk te gebruiken in allerlei gerechten zoals in pastasauzen en zijn met het vegetarisch gehakt gehaktballen te maken.

Geen pretenties

Wat sommige vleesvervangers minder aantrekkelijk maakt, is dat ze heel graag iets anders willen zijn. Daarbij vergeten ze dan vaak dat ze vooral een lekker product moeten zijn qua smaak, textuur en structuur. Pas dan kun je pretenderen iets anders te zijn of je ‘beter’ voordoen. Vandaar dat ik ook enthousiast werd van de verschillende producten.

Favoriete producten

Wat bij de producten gelijk opvalt is dat ze goed op smaak zijn en dat is al gelijk winst. De meest verrassende producten waren de vegetarische kaas- en kipschnitzels. De kaasschnitzels waren gewoon erg lekker en de vegetarische kipschnitzel deed niet onder voor eentje gemaakt van kip en was misschien wel lekkerder. Het gehakt is op veel manier te gebruiken en houdt de eigen structuur en textuur vast in een pasta. Daarnaast zijn ook de burgers en falafel gewoon lekkere producten.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies