De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Bij supermarktketen Albert Heijn wordt steeds intensiever ingezet op streekproducten. Er ligt zelfs een productcategorie Streeckgenoten in de winkels. Dat assortiment is onlangs uitgebreid met vier nieuwe kaasproducten. Daarvoor werkt het bedrijf samen met negen nieuwe kaasmakers, waaronder het Limburgse Tebben die buffelmozzarella maken van Nederlandse buffelzuivel.
Dat Albert Heijn steeds meer lokale producten in de winkels heeft liggen heeft te maken met dat producten uit de streek steeds populairder worden en ook omdat het bedrijf het belang van een kortere voedselketen steeds belangrijker vindt. Inmiddels werkt het bedrijf samen met 86 lokale slagers, bakkers en kaasmakers die onder de naam Streeckgenoten met meer dan 250 producten in de winkels liggen.
Limburgse buffelmozzarella
Een van de lokale producenten waar mee samengewerkt wordt is kaasmaker Tebben. Die maakt in Limburg buffelmozzarella van Nederlandse buffelmelk. In Venlo, dichtbij de kaasmakerij, grazen de buffels in het rond. Broers Wouter en Sjaak maken bocconcini: traditionele mini-bolletjes buffelmozzarella.
Nederlandse kazen
Dat zijn niet de enige nieuwe kaasproducten die aan het assortiment zijn toegevoegd. Daar zijn namelijk de volgende kazen bijgekomen: brie uit Alphen, bierkaas uit Rhenen, Brabantse truffelkaas, Brabantse blauwaderkaas. Utrechts rood, Double Dutch uit Rhenen (kaas van koe en geit), Fryske jong belegen plak, Stolwijker belegen plak, Friese Riperkrite Tsiis plak, geitenkaas met Italiaanse kruiden uit Ouddorp.
Eigen Streeckgenoten
Bij iedere supermarkt van Albert Heijn ligt er een eigen selectie Streeckgenoten. Dat zijn bijvoorbeeld: duivekater van bakker Rens van Esdonk uit Haarlem, pikante grillworst van de slagers Ben en Jack Keulen uit Limburg, biologische jong belegen trappistenkaas van Broeder Isaac (La Trappe) uit Berkel-Enschot, Noord-Brabant en de biologische geitenkaas met fenegriek van Piet den Hertog uit Ouddorp.
Verder lezen over Kaas
Recepten20.06.2024
Dreamfarm plantaardige mozzarella: gemaakt van duurzaam geteelde amandelen
Hotspots27.12.2022
La Petite Soeur brengt joie de vivre naar Rotterdam
Hotspots14.12.2022
Gastronomisch genieten bij Gastrovino Harboury in Tilburg
Drinks13.09.2022
Gastrovino vierde 90-jarig bestaan met Wine & Food festival
Food05.07.2022
Vegan kaasmerk Willicroft lanceert een plantaardig alternatief voor Goudse Kaas
Food19.05.2022
Van welke kaas is de korst eetbaar en welke kaaskorst is ongezond?
Recepten07.04.2022
De smaak van Luxemburg: het kaasfeestje Tartiflette met reblochon
Nieuws23.03.2022
De Kaas Club van Betty Koster: iedere maand een kaas- (en wijn)proeverij
Verder lezen over Supermarkt
Nieuws28.07.2024
Uber Eats en Amazing Oriental werken samen vanuit de supermarkt
Recepten13.11.2023
Heerlijke kleine gerechtjes voor het kerstdiner
Nieuws29.06.2023
Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt
Food21.06.2023
5 tips om voedselverspilling te voorkomen tijdens de vakantieperiode
Nieuws18.06.2023
Zuiderburen grijpen in om boodschappen betaalbaar te houden, Nederlandse regering ziet hier niets in
Nieuws31.05.2023
Binnen een half jaar zijn basisboodschappen 15% duurder geworden
Food25.05.2023
Ajam Setan van culinair duo ‘Vrouw met de Baard’ exclusief verkrijgbaar bij Crisp
Nieuws25.05.2023