Limburgse buffelmozzarella en meer lokale kaasproducten bij Albert Heijn

Limburgse buffelmozzarella en meer lokale kaasproducten bij Albert Heijn

Vorig artikel Volgend artikel

Bij supermarktketen Albert Heijn wordt steeds intensiever ingezet op streekproducten. Er ligt zelfs een productcategorie Streeckgenoten in de winkels. Dat assortiment is onlangs uitgebreid met vier nieuwe kaasproducten. Daarvoor werkt het bedrijf samen met negen nieuwe kaasmakers, waaronder het Limburgse Tebben die buffelmozzarella maken van Nederlandse buffelzuivel.

Dat Albert Heijn steeds meer lokale producten in de winkels heeft liggen heeft te maken met dat producten uit de streek steeds populairder worden en ook omdat het bedrijf het belang van een kortere voedselketen steeds belangrijker vindt. Inmiddels werkt het bedrijf samen met 86 lokale slagers, bakkers en kaasmakers die onder de naam Streeckgenoten met meer dan 250 producten in de winkels liggen.

Limburgse buffelmozzarella

Een van de lokale producenten waar mee samengewerkt wordt is kaasmaker Tebben. Die maakt in Limburg buffelmozzarella van Nederlandse buffelmelk. In Venlo, dichtbij de kaasmakerij, grazen de buffels in het rond. Broers Wouter en Sjaak maken bocconcini: traditionele mini-bolletjes buffelmozzarella.

Nederlandse kazen

Dat zijn niet de enige nieuwe kaasproducten die aan het assortiment zijn toegevoegd. Daar zijn namelijk de volgende kazen bijgekomen: brie uit Alphen, bierkaas uit Rhenen, Brabantse truffelkaas, Brabantse blauwaderkaas. Utrechts rood, Double Dutch uit Rhenen (kaas van koe en geit), Fryske jong belegen plak, Stolwijker belegen plak, Friese Riperkrite Tsiis plak, geitenkaas met Italiaanse kruiden uit Ouddorp.

Eigen Streeckgenoten

Bij iedere supermarkt van Albert Heijn ligt er een eigen selectie Streeckgenoten. Dat zijn bijvoorbeeld: duivekater van bakker Rens van Esdonk uit Haarlem, pikante grillworst van de slagers Ben en Jack Keulen uit Limburg, biologische jong belegen trappistenkaas van Broeder Isaac (La Trappe) uit Berkel-Enschot, Noord-Brabant en de biologische geitenkaas met fenegriek van Piet den Hertog uit Ouddorp.

Wes van Geneijgen

Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies