Onno is blogger op DutchCowboys, Travelvalley en StyleCowboys. Onno schrijft over technologische innovaties en trends en ontwikkelingen op het gebied van (online) marketing.
Amerikaanse foodketens vestigen zich massaal in Nederland. Zo opent Taco Bell vandaag haar eerste vestiging in het centrum van Eindhoven. Taco Bell is ‘s werelds grootste restaurantketen met Mexicaanse invloeden. Taco Bell en de 350 franchise partners hebben meer dan 6.500 restaurants in de Verenigde Staten en met meer dan 300 restaurants in Zuid-Amerika, Europa en Azië blijft de restaurantketen groeien. Het Taco Bell restaurant in Eindhoven is naar eigen zeggen het startsein voor de opening van ruim twintig Taco Bell restaurants in de komende 4 jaar in Nederland.
Vorige week startte Dunkin’ Donuts in Amsterdam en deze week volgt direct een tweede vestiging in Eindhoven. Naast Taco Bell en Dunkin’ Donuts is de verwachting dat grillketen TGI Friday’s en Five Guys ook concrete plannen hebben om ons land te betreden. Let wel deze ketens komen naast de reeds bestaande Amerikaanse foodketens McDonald’s, KFC, Pizzahut en Starbucks.
Poort naar Europa
De economie zit in de lift. Dit maakt het direct interessant voor de Amerikaanse ketens om zich hier te vestigen. Nederland is voor veel Amerikaanse bedrijven de poort naar Europa. Zeker aangezien ze in eigen land niet meer verder kunnen groeien gaan ze nu proberen voet aan wal in Europa te krijgen. Onze maatschappij is ook behoorlijk veranderd de afgelopen decennia. We zijn veel meer buiten huis gaan consumeren en het eten van een brownies, muffins, donuts, hamburgers of Hot Dogs is de normaalste zaak van de wereld. Of dit allemaal zo gezond is, is uiteraard de vraag!
Ten koste van onze Nederlandse snackbar
Het aantal snackbars in Nederland daalt. In de afgelopen tien jaar daalde het aantal snackbars met 4%. Als we kijken naar het aantal fastfood restaurants in Nederland steeg het aantal juist met 11% in de afgelopen 10 jaar. Natuurlijk is daar wel de trend van gezond eten. De snackbarketens zetten hier op in door naast de standaard frikandel speciaal en de friet mayonaise ook meer gezonde producten in het assortiment op te nemen. Denk hierbij aan frietjes van zoete aardappel, groentechips en bitterballen gevuld met groenten. En dan zijn er ook nog de biologische frietzaken die steeds meer terrein winnen.
Verder lezen over Fastfood
Food07.09.2024
Heinz Hagelchup: De meest Nederlandse ketchup ooit, top of flop
Food14.08.2024
Subway introduceert hit uit Amerika de Footlong Sidekicks
Tipt13.05.2024
Netflix-docu Hack Your Health onthult de geheimen van je darmen
Hotspots23.06.2023
Carroll’s in Amsterdam omarmt ’s avonds de smash burger maximaal
Food31.05.2023
Pizzaketen Sugo gooit roer om: plantaardig is de nieuwe standaard
Food19.05.2023
Direct Maccie uit een film of serie bestellen met nieuwe tool McDonald’s App
Food28.04.2023
Samenwerking New York Pizza en De Vegetarische Slager: drie nieuwe pizza’s op het menu
Food14.04.2023