Nederland wordt overspoeld door Amerikaanse foodketens

Nederland wordt overspoeld door Amerikaanse foodketens

Amerikaanse foodketen Taco Bell en Dunkin' Donuts in Nederland!

Vorig artikel Volgend artikel

Amerikaanse foodketens vestigen zich massaal in Nederland. Zo opent Taco Bell vandaag haar eerste vestiging in het centrum van Eindhoven. Taco Bell is ‘s werelds grootste restaurantketen met Mexicaanse invloeden. Taco Bell en de 350 franchise partners hebben meer dan 6.500 restaurants in de Verenigde Staten en met meer dan 300 restaurants in Zuid-Amerika, Europa en Azië blijft de restaurantketen groeien. Het Taco Bell restaurant in Eindhoven is naar eigen zeggen het startsein voor de opening van ruim twintig Taco Bell restaurants in de komende 4 jaar in Nederland.

Vorige week startte Dunkin' Donuts in Amsterdam en deze week volgt direct een tweede vestiging in Eindhoven. Naast Taco Bell en Dunkin’ Donuts is de verwachting dat grillketen TGI Friday’s en Five Guys ook concrete plannen hebben om ons land te betreden. Let wel deze ketens komen naast de reeds bestaande Amerikaanse foodketens McDonald's, KFC, Pizzahut en Starbucks.

Poort naar Europa

De economie zit in de lift. Dit maakt het direct interessant voor de Amerikaanse ketens om zich hier te vestigen. Nederland is voor veel Amerikaanse bedrijven de poort naar Europa. Zeker aangezien ze in eigen land niet meer verder kunnen groeien gaan ze nu proberen voet aan wal in Europa te krijgen. Onze maatschappij is ook behoorlijk veranderd de afgelopen decennia. We zijn veel meer buiten huis gaan consumeren en het eten van een brownies, muffins, donuts, hamburgers of Hot Dogs is de normaalste zaak van de wereld. Of dit allemaal zo gezond is, is uiteraard de vraag!

Ten koste van onze Nederlandse snackbar

Het aantal snackbars in Nederland daalt. In de afgelopen tien jaar daalde het aantal snackbars met 4%. Als we kijken naar het aantal fastfood restaurants in Nederland steeg het aantal juist met 11% in de afgelopen 10 jaar. Natuurlijk is daar wel de trend van gezond eten. De snackbarketens zetten hier op in door naast de standaard frikandel speciaal en de friet mayonaise ook meer gezonde producten in het assortiment op te nemen. Denk hierbij aan frietjes van zoete aardappel, groentechips en bitterballen gevuld met groenten. En dan zijn er ook nog de biologische frietzaken die steeds meer terrein winnen.

Onno Rompa

Onno is blogger op DutchCowboys, Travelvalley en StyleCowboys. Onno schrijft over technologische innovaties en trends en ontwikkelingen op het gebied van...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies