Inbrekers stelen voor 100.000 pond aan zeldzame Schotse whisky’s

Inbrekers stelen voor 100.000 pond aan zeldzame Schotse whisky’s

Vorig artikel Volgend artikel

Er lijkt een vrij vervelende nieuwe trend te zijn in inbrekersland: inbreken bij de bezoekerscentra van distilleerderijen. Zo was afgelopen weekend de distilleerderij van Glenfarclas het slachtoffer. De inbrekers wisten bij de inbraak in de Schotse Speyside-regio meer dan 100.000 pond aan zeldzame Schotse whisky’s.

Het is bijna blasfemie te noemen, maar daar hebben de dieven natuurlijk verder lak aan. De Schotse distilleerderij Glenfarclas was een van de eersten die in 1973 een speciaal bezoekerscentrum opende voor publiek om hen zo meer te leren over het distilleren van whisky en de distilleerderij te ‘openen’ voor mensen van buitenaf.

Waardevolle whisky’s

De inbrekers sloegen toe in de vroege zondagochtend en volgens de distilleerderij wisten ze precies wat ze deden. Op Instagram schreef de distilleerderij: “De dieven wisten duidelijk wat ze wilden toen ze de kasten vernielden en alle oudere en meest waardevolle Family Casks en een fles met een 60-jarige whisky meenamen. Daarbij hebben ze een spoor van vernieling achtergelaten.”

Ravage

Op de foto’s bij de Instagram-post is de ravage te zien: kapotte glazen kasten die helemaal leeggeroofd zijn. Bijzonder spijtig want The Family Casks verzameling bestaat uit de beste single casks van de distilleerderij met jaargangen van elk jaar sinds 1954. De dieven hebben dus echt een stuk whiskyhistorie gestolen.

Oproep

De whiskydistilleerderij sluit de post af met de oproep aan het publiek: “We zouden u willen vragen of u informatie heeft met betrekking tot deze misdaad of deze flessen krijgt aangeboden om onmiddellijk contact met ons op te nemen.” Zeker ook met het oog dat in januari bekend werd dat inbrekers ook al toegeslagen hebben in het bezoekerscentrum van de Aberlour Distillery.

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies