Nieuws22.10.2019

Ikea Amsterdam opent vernieuwd restaurant


In het filiaal in Amsterdam heeft Ikea haar compleet verbouwd restaurant geopend. Wereldwijd gezien is dit de eerste vestiging die het nieuwe concept toepast. Het restaurant heeft een andere opstelling en de vernieuwde gerechten moeten klanten nog meer inspireren om gezonder en duurzamer te eten.

In het restaurant bevinden zich verschillende stations met onder andere verse smoothies en sandwiches. Daarbij serveert Ikea gerechten zoals een salade met vegetarische balletjes. In het nieuwe format is er ook meer ruimte voor contact tussen klanten en medewerkers van het restaurant doordat de gerechten ter plekke worden bereid.

Verduurzaamd

De gerechten die in het vernieuwde restaurant worden geserveerd, zijn nog beter voor zowel mens als milieu. Daarbij blijft het concern trouw aan de lage prijzen en haar Zweedse roots. Op het menu staan zodoende onder meer flatbread met zalm, gerookte zalmsalade en vegetarische balletjes.

Duurzaamheid komt ook op andere manieren terug in het restaurant. Dat is te zien in het interieur en de verwerking van afval. Er is gekozen voor natuurlijke materialen, led-verlichting, inductiekookplaten en vraaggestuurde afzuigkappen. Het vernieuwde restaurant heeft 120 extra zitplaatsen.

Coffee Bar

Na eerder in Utrecht en Heerlen was in juni het filiaal in Amsterdam de derde met een eigen koffiebar. In de gezellige ontmoetingsplaats dragen professionele barista’s zorg voor heerlijke koffie en andere drankjes en snacks. Daarbij is er ook een smoothiebar én is er verse ijskoffie verkrijgbaar.

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.