Horecava: Hollands Best Delivery 2021 gewonnen door The Lemon Tree

Horecava: Hollands Best Delivery 2021 gewonnen door The Lemon Tree

Vorig artikel Volgend artikel

Hollands Best Delivery 2021 is tijdens Horecava Limited gewonnen door The Lemon Tree uit Deventer. Met hun chique box ‘Grand 25’ gevuld met hapjes die men thuis in een handomdraai omtoveren tot een echte restaurantervaring thuis, pakten chefkok Valentijn Bergers en zijn keukenbrigade de juryleden in. Ze kwamen superlatieven te kort.

Juryvoorzitter Pierre Wind was dolenthousiast: “Een origineel concept, perfect samenspel van smaken, goed op temperatuur, mooie textuur. Maar wat was het spannend.” Het scheelde heel weinig of Phood Kitchen uit Eindhoven was met de eerste plek ervandoor gegaan. Eigenaar Timothy Elfring maakte indruk met zijn vers,e onbewerkt en biologisch geteelde producten uit de eigen Aqua Urban Farm.

Vernuftig ecosysteem

Organisator LA Street Food, Bart Mentink, wist niet wat hij zag: “Via een aquaponicsysteem kweken zij hun eigen groente en vis. De bladgroenten liggen op water. Daarin zwemmen vissen, die met hun mest de planten voeden. Tegelijkertijd zuiveren de groenten het water. Een slimme kringloop met veel voordelen op het gebied van duurzaamheid.” Ook uiteindelijk winnaar Bergers was onder de indruk: “Hoe zij bezig waren, echt fantastisch, wat een mooi concept! Ik had hen ook de overwinning gegund.”

Vijf finalisten

Aan de finale van Hollands Best Delivery 2021 deden vijf deelnemers mee. Zij moesten binnen dertig minuten vijf porties, voor elk jurylid een, met minimaal één ingrediënt van LA Streetfood. Na het bereiden van de gerechten moest er gesprint worden naar een van de bezorgers van ChapChap. De koeriers fietsen een route door de lege RAI en bezorgden de gerechten na een kwartier bij de jury.

Die bestond uit: Pierre Wind, Marjon Prummel (hoofdredacteur Misset Horeca), Renco Schipper (restaurant Company Europe), Djurre Aandewiel (Hajé restaurants en hotels) en Khalid Oubaha (K.O. Company). Het podium werd compleet gemaakt door Ron Blauw die met zijn spareribs de jury ‘een smaaksensatie en fantastische bracht’. Het gerookte Limburgse Livar buikspek van eetcafé San Blas uit Schin op Geul was goed voor de vierde plek en Padres Place uit Utrecht werd vijfde.

(Afbeeldingen bij dit artikel Rose Mentink)

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies