Horecava 2020 start vandaag in de RAI

Horecava 2020 start vandaag in de RAI

Vorig artikel Volgend artikel

Het is begin januari en dat kan maar een ding betekenen: Horecava! Vandaag opent Horecava 2020 de deuren in de Amsterdamse RAI voor de 64ste editie. Die duurt tot en met donderdag (16 jan) en staat vooral in het teken van: voedselverspilling, vega(n) en Brasserie 2050. Zelf zijn we komende woensdag aanwezig, maar wat is er allemaal te zien dit jaar?

De Horecava bestaat naast een overvloed aan eten en drinken vooral uit innovaties. Dit jaar zijn dit de meest interessante: vegetarische tonijnsushi, oplossing voor personeelsproblematiek, koffiekopje van koffiedrap, chips van vlees, drinkflessen van suikerriet en de snelste pizza-oven.

Voedselverspilling speerpunt

In onze voorspelling voor 2020 hebben we al aangegeven dat voedselverspilling nog een groter speerpunt wordt dit jaar. Zo ook op Horecava 2020 waar samen met het initiatief Samen Tegen Voedselverspilling er alles aan wordt gedaan om in 2030 50% minder voedsel te verspillen. Want tijdens de Horecava wordt er natuurlijk ‘afval’ geproduceerd.

Alleen zijn er dit jaar twee nieuwe initiatieven die bezoekers aanzetten tot handelen c.q. bewustwording creëren. In de Rescue Room worden bezoekers uitgedaagd om zoveel mogelijk voedsel te reden. En in de Donation Room worden bezoekers en exposanten bewustgemaakt hoe om te gaan met onze omgeving, materialen en voedsel zodat er een duurzamere omgeving gecreëerd kan worden voor mens, dier en milieu.

250 nieuwe producten

Natuurlijk zijn er ook deze editie allerlei nieuwe producten en diensten te proeven, ruiken en ervaren. Dit jaar zijn dat er meer dan 250. In het TrendLab worden veel innovatieve activiteiten gepresenteerd waaronder het persoonlijke DNA-diner en in het Start-upLAB zijn meer dan 70 startende ondernemers te vinden. Mora introduceert de nieuwe vegetarische frikandel, Vanreusel de nieuwe Loempidel en Topking Fingerfood de nieuwe Veggie Rolls.

Brasserie 2050

Bezoekers van Lowlands of de Dutch Design Week zijn bekend met Brasserie 2050. Maar tijdens Horecava 2020 is Brasserie 2050 voor het eerst in de RAI te vinden. Met dit concept wordt onderzocht hoe rond het jaar 2050 zo’n 10 miljard mensen gevoed kunnen worden wanneer de voedselproductie wordt bedreigd door klimaatverandering, uitgeputte bodems en verlies aan biodiversiteit. Naast heerlijke gerechten op de kaart geeft Brasserie 2050 ook een beeld van een wereldvoedselvraagstuk waarbij ieder gerecht een eigen verhaal heeft of een dilemma belicht. Denk daarbij aan zeewierkaviaar, een hybride steak of Karma Shoarma gemaakt van knolselderij.

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies