Het hamsteren bij Albert Heijn bestaat inmiddels 20 jaar

Het hamsteren bij Albert Heijn bestaat inmiddels 20 jaar

Vorig artikel Volgend artikel

Het is misschien wel een van de beste marketingconcepten in ons land: de hamsters van Albert Heijn. Deze iconen vieren dit jaar hun 20-jarig bestaan en zijn inmiddels synoniem met de supermarktketen. Om dit jubileum te vieren worden de beestjes de komende tijd extra in het zonnetje gezet en trakteren de jarigen.

Op reclamegebied zijn er niet vaak zulke succesvolle introducties geweest die twee decennia later nog altijd een ding zijn. Want wie van deze generatie kent Fido Dido nog? Door de jaren heen hebben de hamsters van de supermarktketen allerlei avonturen beleefd: van verslaggevers tot zangers.

Albert Heijn Hamster Knuffels

Dat heeft ervoor gezorgd dat er genoeg Nederlanders fan zijn geworden van de beestjes. Zo is er op Facebook een groep genaamd ‘Albert Heijn Hamster Knuffels’ met meer dan 5.000 leden die speciale ruilmiddagen organiseren om te zorgen dat leden hun collectie compleet kunnen maken. Voor een speciaal eerbetoon op de socials hebben fans de afgelopen weken hun liefde voor de hamsters over kunnen brengen.

Johan van der Zanden, directeur marketing en communicatie bij Albert Heijn, over de hamsters: “De hamsters horen bij Albert Heijn. Toen de hamsters 20 jaar geleden geïntroduceerd werden moest het publiek nog een beetje aan ze wennen. Het is mooi om te zien dat we in de loop der jaren zo veel fans verzameld hebben en dat deze iconische diertjes nu zo geliefd zijn. Het 20-jarig bestaan is een mooie mijlpaal die we graag vieren met klanten en collega’s.”

Hamsteren

Om de verjaardag van de hamsters wat extra kracht bij te zetten, is er de komende tijd extra voordeel. Het hamsteren gaat vooral om de ‘2e gratis’-aanbiedingen. Dat maakt het zo dat tijdens de campagne niet 1.000 maar 2.000 producten in deze categorie vallen. Deze periode is er ook een feestelijke reclame op tv te zien.

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.