5x briljante food hacks

5x briljante food hacks

Vorig artikel Volgend artikel

Van die handige trucjes die je veel eerder had willen weten: je kunt er nooit teveel weten. In de keuken zijn ook veel praktische tips die je op weg helpen om het koken nét even wat soepeler te laten verlopen. We zetten hieronder vijf handige food hacks voor je op een rijtje.

1. Is de avocado rijp of niet?

Dit kun je natuurlijk te weten komen door hem open te snijden of er in te knijpen, maar er is nog een handig trucje. Aan de bovenkant van de avocado zit een soort pitje. Dit kun je eraf halen. Als deze bruin is, zoals de schilkleur van de avocado, is hij waarschijnlijk overrijp. Als de kleur helder of gelig is, dan heb je waarschijnlijk een goede te pakken!

2. Een sinaasappel handig schillen

In plaats van minutenlang zwoegen met een aardappelschilmesje en vervolgens de halve sinaasappel wegsnijden, kun je ook iets anders proberen. Snij een dakje van de sinaasappel af. Daarna snij je hem door de lengte, met de partjes mee. Als je hem dan openmaakt, kun je heel makkelijk de partjes eruit halen.

3. Eierschil uit een kom halen

Elke keer weer opnieuw. Dat stukje van de schil van het ei dat in de kom met eieren terechtkomt. Vervolgens doe je een aantal verwoede pogingen om het eruit te halen, maar zonder resultaat. Dit kun je heel simpel oplossen door je vingers even nat te maken onder de kraan. Succes gegarandeerd!

4. Nooit meer huilen bij het snijden van uien

Er zijn veel verschillende tips te vinden tegen traanogen bij het snijden van uien. Een goede is om de afzuigkap aan te zetten tijdens het snijden. De zwavelgassen uit de ui gaan dan niet alleen richting je oog, maar worden deels naar de afzuigkap geleid.

5. Boter snel op kamertemperatuur laten komen

Als je vergeten bent de boter uit koelkast te halen bij het bakken van een taart, of om op tafel te zetten voor je gasten, is er een handig trucje dat je kunt toepassen. Verwarm een drinkglas (niet te lang!) en zet het ondersteboven over het blok boter heen. Zo smelt de boter niet, maar wordt hij wel snel zachter.

Hester Bastiaanse

Hester is afgestudeerd in de master Communicatie-en Informatiewetenschappen. Een nieuwsgierige houding, brede interesse en een passie voor schrijven kenmerken...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies