De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
In Rotterdam zijn ondernemers lekker bezig op het gebied van toffe (nieuwe) horecaconcepten. Daar is in december een nieuwe hotspot aan toegevoegd: Williams Canteen in het Witte de Withkwartier. Gasten kunnen daar terecht voor een goed ontbijt tot heerlijke cocktails in de avonduren.
Dit all day concept is ontwikkeld door Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie, bekend van het door Latijns-Amerika geïnspireerde restaurant en cocktailbar Supermercado eveneens in de havenstad. Bij Williams Canteen bieden ze een dinerkaart met culinaire hoogstandjes gepaard met heerlijke wijnen, daarnaast ontbijten, lunchen en borrelen gasten er. Naarmate de dag vordert, verandert de zaak mee met de behoeftes van de gasten.
Internationale keuken
Chef-kok Jip Boon, van restaurant Dertien, runt de keuken. De gerechten op de kaart zijn overwegend klassieke Frans-Nederlandse gerechten met een internationale twist. Denk daarbij aan een Nederlandse bloemkool met een Mexicaanse pompoen molé of steak tartaar met pastinaak en een koffie-paddenstoelen mayonaise.
De ontbijt- en lunchkaart is zeer uitgebreid, je vindt er onder andere eggs anyway you like, overnight oats of een pastrami sandwich op eventueel aangevuld met kimchi of een doperwtenspread. Zoals het hoort bij ieder zichzelf respecterende horecagelegenheid ontbreken de borrelhappen niet op het menu, zo eet je bij de borrel onder andere: boquerones, Hollandse kazen of burrata. Als klap op de vuurpijl blikken ze zelfgemaakte etenswaren in voor thuis, zelfs een aantal signature cocktails.
Lokale leveranciers
In onze voorspelling voor 2020 viel al te lezen dat lokale leveranciers steeds belangrijker gaan worden in de voedselketen. Zo ook bij Williams Canteen. In samenwerking met Man Met Bril Koffie is er een koffie speciaal voor het restaurant ontwikkeld en van Kaapse Brouwers staan er verschillende bieren op de kaart. Ook het biologisch vlees en de verschillende kazen komen uit de regio.