Ieder jaar houdt het blad Esquire de verkiezing van Beste Cocktailbar van Nederland. Vorig jaar ging het Haagse Bricks Hooch & Brew met die eretitel aan de haal. Dit keer mag de Rotterdamse cocktailbar Botanero zich een jaar lang de beste cocktailbar van ons land noemen.
David Trampe is de geestelijk vader en eigenaar van de cocktailbar. Hij is cocktail- én agave-expert. Dat maakt ook dat de liefde voor de Mexicaanse agave spirits mezcal en tequila tot in de poriën van Botanero te vinden zijn. Dat wordt gewaardeerd door de jury, die zei over de winnaar: “Botanero laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwaliteit, maar zonder pretenties.”
Jongensdroom
Samen met zakenpartners Ron de Jong en Dave Heijnen runt Trampe de cocktailbar. De uitverkiezing is natuurlijk voor hem een hele eer: “Het is tof dat je een jarenlange droom neer kunt zetten die aanslaat, én wordt beloond met zo’n mooie titel. Zeker in een verkiezing met zoveel topcocktailbars van keihard werkende- en gerespecteerde collega’s. De Nederlandse cocktailscene maken we echt samen. Een titel als deze is zo ontzettend gewenst en gewaardeerd.”
Esquire typeert de cocktailbar als volgt: “Dat Trampe ooit een mezcalbar zou openen, stond buiten kijf. Maar was Nederland daar klaar voor? Wandel op een doordeweekse dag Botanero binnen en je antwoord is volmondig: ja. Hier beleeft de beginnende cocktaildrinker én de ervaren mezcalliefhebber een fijne avond.”
Botanero
Aan het begin van 2019 opende Botenaro zijn deuren in Rotterdam. Naast dat je er terecht kan voor een goede cocktail is het ook een restaurant, cantina en proeflokaal. Je kan er dus terecht voor iets te eten én te drinken zolang het maar met het idee is om de delen met vrienden en familie. Er is een huisgemaakte dorstlesser die gemaakt is met tequila, grapefruit, rabarber en jasmijnthee die getapt wordt via de ‘Paloma-tap’.

(Afbeeldingen bij dit artikel: Visuals By Lex)
Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip.