Twee nieuwe Original Spices van Jonnie Boer: Chef’s gehaktbal en Surinaamse Roti

Twee nieuwe Original Spices van Jonnie Boer: Chef’s gehaktbal en Surinaamse Roti

Vorig artikel Volgend artikel

De kruiden- en specerijenleverancier Euroma heeft twee nieuwe specerijenmelanges aan het assortiment Original Spices toegevoegd. De melanges worden inmiddels al bijna tien jaar samen met sterrenchef Jonnie Boer van de Librije samengesteld. De twee nieuwe Original Spices: Chef’s Gehaktbal en Surinaamse Roti.

Het is een volgende uitbreiding van de beste specerijen van Euroma met de smaakcomposities van Boer. Dat maakt de Original Spices ideaal om gerechten en vlees(vervangers) mee op smaak te brengen zodat iedereen via deze manier naar eigen smaak de intensiteit van een gerecht kan bepalen.

Chef’s Gehaktbal

De gehaktballen van Boer hebben in sommige contreien een cultstatus bereikt. Hij serveert ze met regelmaat aan zijn personeel. In samenwerking met Euroma heeft Boer nu zijn geheime recept gedeeld en dat heeft de melange Chef’s Gehaktbal opgeleverd. De basis ervan bestaat uit: mosterdzaad, kurkuma, knoflook en tomaat. Daarnaast is er gember, cayennepeper, citroensap, peterselie, piment en oregano.

Voor Boer is het idee achter deze melange de ontmoeting tussen gehaktbal en piccalilly. Het frisse van citroen, het pittige van mosterd en de diepgang en kleur van kurkuma. Daarmee geef je de oer-Hollandse gehaktbal een bijzondere twist. Maar de kruidenmelange is ook goed te gebruiken in een zelfgemaakte jus of als smaakmaker bij een stamppot.

Surinaamse Roti

Voor veel mensen is hun eerste kennismaking met de Surinaamse keuken roti geweest. Op een basis van aardappel, kip en kousenband (sugar snaps) wordt aangevuld met ei, roti-vellen en natuurlijk een mix van kruiden en specerijen. Voor de Original Spice Surinaamse Roti is gekozen voor een mix van: koriander, kurkuma, komijn, mosterdzaad, nigella zaad, fenegriek en peper. Kleine tip: deze melange is ook lekker in een eiersalade, curry of ragout.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies