Plnt presenteert 's werelds eerste kant-en-klare plantaardige Wellington

Plnt presenteert 's werelds eerste kant-en-klare plantaardige Wellington

Vorig artikel Volgend artikel

Een van de betere uitvindingen vorig jaar was de Frikandellington, maar misschien heeft Plnt een volgende briljante innovatie: een kant-en-klare Vegan Beef Wellington. Deze is speciaal voor het Paas-assortiment van online supermarkt Crisp ontwikkeld.

Plnt zoekt altijd naar toffe innovaties op plantaardig gebied om de markt wat op te schudden of als partners hierom vragen. Die willen steeds vaker unieke plantaardige gerechten voor in het assortiment, zo ook met Pasen. De plantaardige Beef Wellington speelt op die vraag in. Vanaf deze week is hij bij Crisp te kopen en later dit jaar bij andere retailers.

Beef Wellington

Hoewel de populariteit van Beef Wellington onder meer door Gordon Ramsay de laatste jaren is toegenomen, gaat de historie helemaal terug naar 1815. Veldheer Arthur Wellesly was hertog van Wellington en versloeg in dat jaar Napoleon tijdens de slag om Waterloo. Zijn koks bereidde om hem te eren een bijzonder gerecht van runderossenhaas. Het gerecht kreeg zijn naam en de rest is geschiedenis.

Vegan variant

Marleen Kolijn, Sr. Brand Manager bij Plnt, over de plantaardige variant: “Anno 2022 moet dit mooie gerecht niet alleen maar beschikbaar zijn voor vleeseters. Wij gingen ervan uit dat het mogelijk moest zijn om hier een vegan variant van te ontwikkelen: net zo lekker en sappig als het origineel maar duurzamer en gezonder.”

Ontwikkeling

Jos Havekotte, Manager Innovation bij Plnt, over de totstandkoming: “We zijn met veel enthousiasme aan de slag gegaan met deze uitdaging; om een echte innovatie te bieden met Beef Wellington als vertrekpunt. Omdat wij werken met een team van experts hebben we uiteindelijk een heerlijk product kunnen ontwikkelen, mét de smaak van de originele Beef Wellington en met speciaal ontwikkeld vegan gehakt met kruidige paddenstoelen en krokant bladerdeeg.”

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies