Milka riep vorig jaar september de hulp in van Nederland om een nieuwe Milka-smaak te bedenken. Meer dan 60.000 mensen reageerden op de oproep en zonden hun eigen chocoladereep met unieke smaak op. Inmiddels heeft het chocolademerk twee winnaars gekozen en zodoende liggen vanaf deze week de limited edition smaken: ‘Onze koffiedate’ en ‘Ons appeltaart genietmomentje’ in de winkel.
Dat de twee nieuwe smaken gelijk een bepaalde sfeer oproepen is ook de insteek geweest van de oproep. Milka vroeg namelijk om een reep te bedenken die hen herinnerde aan een bijzonder moment. Dat leverde 63.817 ingezonden smaken op met 35.625 verschillende smaakcombinaties en 47.942 unieke namen.
Veilige opties
Die verschillende smaakcombinaties werden samengesteld uit een lijst van ongeveer 80 ingrediënten. Hoewel er ingrediënten als bubblegum en rode peper bij stonden, gingen de meesten toch voor de wat veiligere opties. De top vijf meest gekozen ingrediënten waren: cookie-dough, witte chocolade, brownie, karamel en gezouten karamel. Uit de cijfers blijkt dat er genoeg mensen heerlijk creatief te werk zijn gegaan.
Twee momenten
Dat leverde twee smaken op die verwijzen naar twee bijzondere momenten. Ons appeltaart genietmomentje is bedacht door Lorenzo (22) uit Den Haag. Zijn idee erachter: “De geur van de heerlijke zelfgemaakte appeltaart van mijn oma laat mij altijd weer terugdenken aan fijne familiemomenten samen. Het geheime recept van oma waarin ze karamel en gekruide koek toevoegde, en die gezellige familiemomenten rond de tafel inspireerden mij voor deze nieuwe Milka-smaak.”
Onze koffiedate
Annelize Wessels (27) uit Zwolle kwam met deze reep op de proppen omdat die haar herinnert aan een van haar favoriete momenten. Ze zegt daarover: “Na een lange intensieve dag smacht ik naar mijn favoriete momentje. Samen met mijn geliefde genietend op de bank. Het zijn deze heerlijke knusse avondjes die zorgen voor de meest tedere momenten en mij inspireerden voor deze nieuwe Milka-smaak.”
De nieuwe smaken liggen vanaf deze week in de winkel.


Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip.