Hier is de Cordon Blij een vegan variant op de klassieke cordon bleu

Hier is de Cordon Blij een vegan variant op de klassieke cordon bleu

Vorig artikel Volgend artikel

Speciaal voor de start van de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel, heeft De Vegetarische Slager een nieuwe smaaksensatie bedacht: de Cordon Blij! Nope, dit is geen gewone cordon bleu, maar een vegan variant waar iedereen van moet gaan glimlachen. Dit keer moeten je smaakpapillen met de vertrouwde crunch en romige vulling van vegan ham en plantaardige kaas aan de slag. Bij de Vega-slager noemen ze het De Cordon een feest voor elke smaakpupil. Ahum..

Cordon Blij, een vegan variant op de klassieke cordon bleu

Deze plantaardige variant van die gevulde schnitzel is voor het gemak omgedoopt in Cordon Blij, en is gemaakt van soja en verrijkt met vitamine B12 en ijzer. Met zijn diverse lagen is dit kan het zo maar een publiekslieveling worden (door hoopt de slager wel op. Je kunt 'm overigens moeiteloos goudbruin en knapperig bakken in de pan, oven of airfryer.

Valerie Vos, Country Business Lead bij De Vegetarische Slager, deelt haar enthousiasme: "Met de Cordon Blij zorgen we voor een echt smaakfestijn dat iedereen blij maakt. Of je nu veganist bent of een fervent vleesliefhebber, deze traktatie zal je verrassen en bekoren. Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel willen we zoveel mogelijk mensen laten zien dat je niets hoeft te missen; in plaats van vlees kun je kiezen voor plantaardig 'vleesch'.

De Vegetarische 'Schlager'

Om de Cordon Blij maar gelijk op een feestelijke manier te introduceren, heeft rapper Donnie een een levenslied in schlagerstijl gemaakt: De Vegetarische Schlager (leuk inkoppertje). Dit nummer brengt een ode aan het nieuwste product van De Vegetarische Slager. De bijbehorende videoclip speelt zich af in de plantaardige slagerij van De Vegetarische Slager in Rotterdam en in een huiselijke setting, met als doel: Alle Nederlanders uitnodigen om samen te genieten van de nieuwe Cordon Blij. Benieuwd of deze smaaksensatie ook mensen die nie vega of vegan zijn weet te enthousiasmeren. Aan Donnie zal het niet liggen.

De Cordon ligt met een glimlach te wachten in de koeling bij Jumbo en Albert Heijn.

Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade....