Hands Off My Chocolate introduceert plantaardige Caramel Seasalt reep

Hands Off My Chocolate introduceert plantaardige Caramel Seasalt reep

Vorig artikel Volgend artikel

Hands Off My Chocolate lanceert vandaag een eerste plantaardige chocoladereep: de vegan Caramel Seasalt. Door een plantaardige versie te maken van de meest populaire smaak in Nederland probeert het chocolademerk plantaardige repen toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Vorige week donderdag had ik al de kans om de nieuwe reep te proberen tijdens de online perslancering. Daarbij kwamen nog meer nieuwtjes ter sprake. Zo hebben alle repen die in het assortiment van Hands Off zitten een nieuw jasje gekregen dat 25% minder plastic bevat en de cacaomassa die gebruikt wordt voor de repen is vanaf vandaag volledig traceerbaar.

Sceptici overtuigen

Met de nieuwe reep probeert het chocolademerk sceptici te overtuigen dat plantaardige chocoladerepen net zo lekker of misschien wel lekkerder zijn. Daarom is er bewust voor gekozen om van de meest populaire smaakcombinatie van Nederland karamel-zeezout-melkchocolade een plantaardige variant te maken.

Rijstmelk als basis

De basis voor de plantaardige repen is rijstmelk waar voor de Caramel Seasalt ook hazelnootpraliné aan toe is gevoegd om een rijke smaak te krijgen en een romige textuur. Tijdens een blindproeverij onder 100 chocoladeliefhebbers werd de plantaardige variant vergeleken met de melkvariant van concurrenten. Het testpanel beoordeelde de plantaardige versie lekkerder dan de variant met melk. Daarom heeft Hands Off een cashback-actie gekoppeld aan de lancering, iedereen die de smaak niet lekker vindt, krijgt zijn aankoopbedrag terug.

Vegan stempel

Naast de Caramel Seasalt zijn er ook twee andere repen die door Hands Off in de vegan communicatie worden meegenomen. Het gaat om de nieuwe reep Oat Cookies & Caramel en de Seriously Dark 85%. De eerste reep is gemaakt met pure chocolade van 70% cacao met een crunchy havermoutkoekjes en stukjes karamel. De Seriously Dark zit al jaren in het assortiment en heeft naast een nieuw jasje ook het duidelijke stempel vegan gekregen ook al is deze pure chocolade dat altijd al geweest.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies