5 kooktrends die we er na de lockdown voorlopig in houden

5 kooktrends die we er na de lockdown voorlopig in houden

Vorig artikel Volgend artikel

De getroffen maatregelen de afgelopen maanden noopten ons tot creatief omgaan met de situatie, ook in de keuken. Na ‘De grote pleepapier run’ bleven we met veel houdbare goederen zitten, dus wat extra inspiratie was nodig. We hebben een lijst gemaakt met zes kooktrends die nog wel een tijdje bij ons blijven.

We zagen allerlei grote bedrijven hun ‘geheime’ recept delen. Dat deden fastfoodketens, Disney en zelfs Ikea. Ook verschillende Royals deelden recepten van hun favoriete gebak. Bekende chefs in quarantaine maakten van de keuken thuis maar een grote kookshow en op sociale media doken allerlei hypes op.

Dalgona Coffee

Waarschijnlijk de grootste hype die op sociale media ontstond en als een lopend vuur ging is Dalgona Coffee. Het is niet meer dan een zoete romige opgeklopte koffie, die het esthetisch ideaal doet op de sociale media. Op YouTube steeg het aantal views in maart voor video’s met ‘dalgona’ in de titel met 5.000%.

Ramen

Aangezien reizen er tijdens de quarantaine totaal niet inzat, viel te verwachten dat thuiskoks met wat tijd om handen flink uit gingen pakken in de keuken. Maar wat bleek? Een van de meest gemaakte gerechten thuis bleken Ramen te zijn. Daar blijkt maar weer uit dat comfort food in spannende tijden altijd helpen.

Broden bakken

Een andere bijzondere trend om te zien was dat heel Holland thuis broden bakte, en dan vooral verschillende vormen van zuurdesembrood. De geur van vers brood uit de oven werkt goed op de psyche van de mens, zo blijkt. Hoewel een sociologe van de Wageningen Universiteit verwacht dat dit snel afneemt, denken wij dat dit een blijvertje is. Alleen al omdat het voor ons een reden is om weer worstenbroodjes te maken.

Simpele pasta’s

De chef van Spaghetteria heeft de afgelopen weken laten zien dat lekker Italiaans koken helemaal niet zo gecompliceerd is als je denkt. Aan het begin van de quarantaine hebben veel mensen houdbaar voedsel ingeslagen, maar wat moet je er allemaal mee?

Wat op veel timelines opviel was dat mensen probeerde om simpele, maar vooral lekkere, pastagerechten te maken. Want met pasta, een vorm van tomatenpuree en gehakt maak je heel snel en simpel een lekkere pasta bolognese of lasagne.

Focaccia tuintjes

Dit is een bijzondere hype die een beetje een mix is van verschillende dingen, namelijk thuis brood bakken en creatief met Italiaanse ingrediënten. Zo duiken er overal op socials zelfgebakken focaccia’s op met de ingrediënten die een soort van tuin vormen. Qua smaak is het juist heel hinderlijk, maar voor het oog natuurlijk prachtig. Geef ons dan maar een eetschilderij!

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies