Food04.05.2020

Leer eenpersoons pasta’s maken van chef Gianluca Curto van Spaghetteria


Een wijs man heeft ons ooit geleerd dat ieder nadeel ook zijn voordeel heeft. Dat blijkt al uit allerlei initiatieven die in het land op poten worden gezet. Ook restaurants proberen van alles nieuws uit. Zo is pasta-bar Spaghetterria een Youtube-kanaal begonnen waar chef-kok Gianluca wekelijks een pastagerecht maakt.

Voor iedereen die verknocht is aan Italië is het fenomeen van de ‘spaghetteria’ bekend. Voor mensen die het niet kennen, een korte uitleg. Een spaghetteria is een plek waar lokale chefs niets anders doen dan verse pasta bereiden.

In Nederland wordt dat gedaan in hun eigen laboratorio artigianale ofwel ambachtelijke werkplaats. Daar worden volgens de traditie van het Italiaanse pastagilde verschillende soorten pasta’s gemaakt.

Pastachannel

Zonder gasten in het restaurant is het weinig pasta maken. Vandaar dat Spaghetteria Youtube omarmt heeft. Chef-kok Gianluca Curto kookt wekelijks een nieuw pastagerecht. Daarvoor maakt hij iedere keer gebruik van een ander soort pasta, want iedere pasta heeft een eigen vorm, oorsprong en bereidingswijze.

De gerechten die hij kookt zijn gebaseerd op gerechten uit het eigen kookboek van Spaghetteria. Hoewel het eten altijd de ster moet zijn, weet chef Curto heel gemakkelijk de show te stelen met zijn Italiaanse charmes en hier en daar een woordje Nederlands. Voor de recepten die gemaakt worden in de video’s wordt rekening gehouden met één persoon.

Buon appetito!

Gerecht #1: Penne all’arrabbiata

Gerecht #2: Strozzapretti al pomodoro e pancetta affumicata (Pasta met tomaat en gerookte pancetta)

Gerecht #3: Spaghetti con cavolfiore e olive taggiasche (Spaghetti met bloemkool en olijven)

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.