De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Grote kans dat door omstandigheden in de voorraadkast een hoeveelheid soep uit blik of zak te vinden is. Eerlijk is eerlijk, er is niks makkelijker dan from scratch soep te maken. Maar gemak dient de mens, zeker in crisistijd. Daarom hebben wat simpele toevoegingen op een rijtje gezet die van soepen uit blik een culinair hoogstandje maken.
Nederland is echt een soepland en als je naar de supermarktschappen kijkt, dan is er een overvloed aan soorten soep. Sommigen zijn rijk gevuld en anderen zijn een basissoep. Logischerwijs is het makkelijker om aan die laatste wat dingen toe te voegen om het een flinke culinaire upgrade te geven.
Tomatensoep
Een tomatensoep is altijd een goed idee. Maar een standaardversie uit blik of een zak is het vaak nog niet helemaal. Wat altijd een goed idee is om bij deze variant een tosti te eten. Oké, je doet niet per se iets met de soep maar het is een bijzonder prettige combinatie.
Om van de tomatensoep een culinair feestje te maken, is het altijd goed om een vorm van room toe te voegen. Om het dan af te maken doe je er verse kruiden bij. Het slimste is om daar de Italiaanse kant mee op te gaan door basilicum, oregano of kappertjes toe te voegen. Of richting de Franse kant met bijvoorbeeld: tijm, rozemarijn en peterselie. Natuurlijk zit er wat overlap tussen de kruiden, dus vooral even kijken wat jezelf lekker vindt.
Kippensoep
Een kippensoep is heel simpel om te toveren tot en heerlijke noedelsoep. Logischerwijs heb je er noedels voor nodig. Die zet je op als je de soep opzet en als ze gaar zijn doe je ze alvast in de soepkom. Ondertussen klop je ook een paar eitjes (hoeveelheid ligt aan het aantal personen). Als de soep kookt, zet je het vuur laag en roer je de geklopte eieren er doorheen. Als het goed verdeeld is, laat je het een a twee minuten onaangeroerd garen. Om het af te maken voeg je er nog wat bosui en sesamzaad als garnering aan toe.
Groentesoep
Een vegetarische soep is altijd lekkerder te maken met geraspte kaas. Het ligt er natuurlijk aan wat voor kaas je lekker vindt en wat voor groentesoep het is. Je voegt kaas toe om het geheel romiger te maken en soms ook om het geheel iets pittiger of juist wat zoeter te maken. Een vorm van (zelfgemaakte) croutons zorgt weer voor iets krokant.
Minestrone- en linzensoep
Minestronesoep is makkelijk wat interessanter te maken door er een vorm van (braad)worst of gehaktballetjes aan toe te voegen. Om er wat meer pit aan toe te voegen is het aan te raden om bijvoorbeeld wat sriracha toe te voegen. Wat ook altijd een lekkere toevoegen is: Parmezaanse kaas.
Sriracha is ook een goede optie om de linzensoep iets meer smaak mee te geven. Daarbij is het ook een goede zet om er ook een gepocheerd ei aan toe te voegen. Dat klinkt moeilijker dan het is. Met een beetje geduld en het filmpje hieronder waarin Jamie Oliver het uitlegt, kom je een heel end.